silniczek krokowy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

silniczek krokowy

Postprzez lukasz16100 » 23 lut 2013, o 12:26

Moje pytanie jest takie, w silniku AAM 1,8 75KM silnicczk krokowy powinnien być na 6 czy 4 piny ?
lukasz16100
Czytacz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 16 sie 2011, o 19:07
Lokalizacja: SPS

silniczek krokowy

 

Postprzez K7 » 23 lut 2013, o 17:37

Sprawdz jaką masz wtyczkę w twoim krokowym i bedziesz wiedział ile pinów o ile chcesz wymieniac;) tez mam 1.8 ale 90km i mam krokowy na 4 piny. Wydaje mi sie ze twoj bedzie mial tak samo ale niech sie wypowie ktos kto wie na 100% zeby nie wprowadzac cię w błąd ;)
K7
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 2 sie 2012, o 16:24
Lokalizacja: Ruda Śląska

Postprzez lukasz16100 » 24 lut 2013, o 16:28

Ja wiem, ze mam 6 ale sie pytam ile powinno być , poniewaz nie wiem czy czasem ktos nie robil w moim golfie swap'a z diesla na benzyne i czy jest to mozliwe.
lukasz16100
Czytacz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 16 sie 2011, o 19:07
Lokalizacja: SPS

Postprzez jasiu0997 » 24 lut 2013, o 19:41

a masz z tym jakiś problem ? bo ilość pinów CI nie powie czy był swap czy nie :)
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez lukasz16100 » 24 lut 2013, o 21:30

no mam bo obroty falowały albo czasem wg nie trzymał obrotów, i kupiłem zamienik Getze i prawei to samo, i nieiwem czy cos nie tak z tym ze był Swap i cos sie nie zgrywa czy po prostu zamiennik uszkodzony..


*słowa!!
Ostatnio edytowano 24 lut 2013, o 23:31 przez lukasz16100, łącznie edytowano 1 raz
lukasz16100
Czytacz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 16 sie 2011, o 19:07
Lokalizacja: SPS

Postprzez jasiu0997 » 24 lut 2013, o 23:17

pod vaga podpinałeś ?
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez pietrasiak2 » 25 lut 2013, o 08:12

Powinieneś mieć krokowca na 4 pinach tak jak w ABS-ie.Stąd może 6 pinowy źle działać może zrób foto zespołu przepustnicy.Z tego co pamiętam to raczej trudny jest taki swap.Ja bym się zwrócił z pytaniem do forumowych elektryków Zico63, lub Pablomed-a.Oni takie rzeczy mają obcykane.Moim zdaniem to sama wymiana krokowca to nie wszystko należało by sprawdzić TPS , czujnik cieczy i szczelinę między palcem krokowca a dźwignią i oczywiście potraktować kompem.
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 19 gości