Witam mam taki problem jak jest silnik zimny to trzyma obroty,a jak sie nagrzeje to strasznie faluja i auto gasnie(dodam ze silniczek krokowy dziwnie pstryka)
marcin_25zg, jak tam z filtrem paliwa? może jest przytkany... i trzeba wymienić
i może od tego zacznij a jak dalej nic to podjedź do jakiegoś mechanika co by sprawdził ciśnienie podawanego paliwa bo jak bedzie za małe to zapewne wina pompy (ale najpierw wymień filtr paliwa )
Miałem podobne objawy, tyle że u mnie występowały zarówno na zimnym jak i na rozgrzanym silniku z tym, że silnik nigdy nie zgasł, tj. potrafił sam wkręcić się na ponad 3000 obr/min a później obroty skakały w całym zakresie. Pomogła wymiana silniczka krokowego (zamontowałem zamiennik-około 120 zł razem z wysyłką) oraz małe czyszczenie przepustnicy.
Ja mam to samo ostatnio,na rozgrzanym silniku,obroty skacza i nie raz zgasnie.bylem u mechanika kazal wymienic kopulke,wymienilem kopulke,kable,swiece,palec i nadal nie pomoglo myslicie ze trzeba wymienic silniczek krokowy?
Witam.Mam problem ten sam co w kolega marcin_25zg. Jak jest zimny to nic jak się zagrzeje to czasami potrafi zgasnac, czasami obroty falują jak stanę. Kolega ostatnio wymieniał mi bendix i od tego momentu mam takie problemy. Czy jest mozliwe ze podczas wymiany cos przestawił poruszył itp. Czy po prostu trzeba zaadaptować przepustnice na nowo czy od razu iść w wymianę silniczka krokowego. Oczywiście przed wymiana tego bendixa było wszystko ok