Witam
Przeszukałem sporo tematów jednak nie znalazłem konkretnie tego czego szukałem, mianowicie mój 1.6 benz raz na jakiś czas mocno szarpie podczas jazdy, jeżeli podczas tego szarpania użyje się sprzęgła silnik gaśnie. Na wolnych obrotach też lubi spaść nawet do 500/min, a czasami 2000 trzyma. Przepustnica wymieniana i ustawiana dwa razy, filtry paliwa, powietrza, wymienione ok.1000km wcześniej. Co może być przyczyną? Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- piotrekdz
- Berbeć
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: Samochód czasami szarpie, podczas szarpania gaśnie
Witaj
Mam to samo w 1.4 , tylko u mnie zależność jest taka że jak jest zimny , albo jeszcze nie złapie 60 stopni to jak mam ruszyć to wiem ze musze na sprzegle dodać gazu
Mam to samo w 1.4 , tylko u mnie zależność jest taka że jak jest zimny , albo jeszcze nie złapie 60 stopni to jak mam ruszyć to wiem ze musze na sprzegle dodać gazu
-

adziok09 - Badacz tematu
Udało Ci się coś z tym ustalić? Mam dokładnie ten sam problem i nie potrafie tego rozwiązać a już wydałem na to zdecydowanie zbyt dużo pieniędzy żeby to nic nie dało.
- Wonzki
- Berbeć
Trzeba sie zastanowić kiedy wymieniałeś świece i kable, po za tym sprawdz podstawe gaźnika może ta guma sie juz gdzieś przerwała i dostaje lewego powietrza.
- radek1995
- Berbeć
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witajcie. Problem rozwiązany przeczyściłam kopułkę, trochę się tam osadziło i dlatego tak się działo. Teraz wszystko ok.
- carrie
- Berbeć
• Strona 1 z 1