Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
rwanie silnikiem na luzie ....
mam dziwny problem , mialem sie podpiac pod temat silniczka krokowego ale zdecydowalem zaczac nowy bo niewiem czy to moze byc powod chociaz tez tak slyszalem , czasami gdy wyrzucam np z 4 lub ktorego kolwiek biegu lub jak redukuje to gdy dojezdzam do swiatel staje to czasami wlasnie rwie do przodu a jest na luzie a zachowuje sie tak jakby mial ruszac przegazuje i sie przerywa rwanie , albo tak samo mam awarie z kontrolka oleju ale to najpierw wymienie czujnik ...bardziej mnie martwi to rwanie bo mam wrazenie jakby chcialo silnik wyrwac ...hy wie ktos moze o co kaman ? z gory dzieki
- ggiibboonn
- Czytacz
niemam komputera pokladowego a bez niego sie chyba nie da podpiac ,przynajmiej tak mi typ powiedzial z diagnostyki ...
- ggiibboonn
- Czytacz
kurde chyba musze cisnac na serwis vw bo mi niechca podlaczyc bo mowia ze i tak nie zredukuja bledow 

- ggiibboonn
- Czytacz
hehe no niebyl zbyt ogarnietty
z tego co jezdze po miescie to ciezko o dobrych fachowcow bo nic niepotrafia doradzic rozsadnego , juz wiecej na forum sie dowiedzialem niz od nich , bog smiechem
z tego co jezdze po miescie to ciezko o dobrych fachowcow bo nic niepotrafia doradzic rozsadnego , juz wiecej na forum sie dowiedzialem niz od nich , bog smiechem
- ggiibboonn
- Czytacz
u mnie tez byl problem taki ze nie schodil z obrotow i tyle co sie z tym nawalczylem sprawdzalem czy powietrza lewego nie lapie podmienialem krokowego czyscilem przepustnice a na koniec wymienilem czujnik temp cieczy i sie wszystko unormowalo, tempoerature dobrze Ci wskaznik pokazuje?? przy kadecie mialem tez podobny problem to wymienilem potencjometr przepustnicy i pomoglo a kadett byl na jednopunkcie tak jak Twoj pewnie
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
temp jest w normie jedynie co sie podnosi to np na swiatlach jak dluzej postoje ale to chyba normalne .... juz przestalo rwac samo od siebie ale moze wrocic , musialbym rozebrac silnik na czesci pierwsze i poczyscic wszystko bo silnik juz nie taki nowy 200 tys prawie to chya niema sie co dziwic ze szwankuje 

- ggiibboonn
- Czytacz
to jesli sie uspokoilo to ja bym stawial na krokowca albo potencjometr przepustnicy
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu