siemka forumowicze
mam pytanie
w lipcu szykuje sie do wyjazdu na wczasy i chce wymienic rozrzad z tym ze nie wiem czy wymieniac sama rolke z paskiem czy pompe tez?? z tego co mi wiadomo to pompa wody napedzana jest paskiem rozrzadu w dieslu a w benzynie chyba pompa wody napedzana jest paskiem klinowym tym samym co alternator i klima
i co sadzicie o tym zestawie http://allegro.pl/bosch-skf-rozrzad-vw- ... 67052.html
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
w którychś benzynach 1,4 czy 1.6 tez była pompa na pasku rozrządu ale w 2.0 wymieniasz sam pasek i rolke. ja jeżdżę na pasku contitecha i rolce ina i taki zestaw polecam
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
-

strzeliniasty - Members
-

gello1 - Gaduła
W 2.0 pompa jest na pasku od wspomagania/aleternatora
jak bedziesz wymieniał rozrzad to sprawdz czy pompa ma mocne luzy, czy nie cieknie itp... jak bedzie wszystko w porzadku to ją zostaw
W 2.0 i 1.8 jest wlasnie taki plus ze nie trzeba rozrzadu rozpinać przy wymianie pompy czyli koszt duzo mniejszy niz w 1,6, gdy padnie sama pompa.
jak bedziesz wymieniał rozrzad to sprawdz czy pompa ma mocne luzy, czy nie cieknie itp... jak bedzie wszystko w porzadku to ją zostaw
W 2.0 i 1.8 jest wlasnie taki plus ze nie trzeba rozrzadu rozpinać przy wymianie pompy czyli koszt duzo mniejszy niz w 1,6, gdy padnie sama pompa.
-

K@mil - POMOCNIK

K@mil, bylem pod autkiem w sobote bo wymianilem uszczelke na misce i kolo pompy jest sucho specjalnie sprawdzalem bo bylem ciekaw a wole wymienic rozrzad i jechac spokojnie na wakacje myslac o plazy i piwku niz martwic sie ze cos strzeli (wg poprzedniego wlasciciela rozrzad wymieniany byl 30tys km temu) ale strzezonego pan bog strzeze
-

strzeliniasty - Members
• Strona 1 z 1