Witam, chciałbym się dowiedzieć czy będzie coś słychać czy w ogole będzie jakiś znak, że pasek rozrządu i pompa wody jest do wymiany natychmiast? Chodzi mi o to czy będą jakieś stuki czy w ogole da się to usłyszeć? Golfa 31,6 benzyna 75 km 93 rocznik
Na słuch nie wiem ale wzrokowo możesz ocenić pasek czy ma pęknięcia lub czy jest sparciały czy coś tam innego.
MK3 "I'd rather lose by a mile because i built my own car, than win by a inch because someone else built it for me. Your car is your story. Don't let someone else write the book."
hehe nie boje odpowiedzialnosci za szkody wynikle z tej wypowiedzi ... :
mozesz jezdzic jezeli Ci nie szkoda auta ale radze wymienic bo pasek moze wytrzymac i 50 000 km jeszcze jak w polonezach a moze Ci strzelic jutro i bedziesz musial fundnac wymiane silnika bo Ci zawory "wyskocza"
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Nawet gdy pasek peknie to z zaworami nic sie nie stanie. Jesli nie jestes pewny czy bedziesz jeszcze jezdzil na tym rozrzadzie to wymien i spokoj masz. Rozrzad nie droga sprawa.