mam golfa 1.6 gl 55kw 75km mam pytanie do wymiany jest pasek rolka i napinacz czy pasek i rolka napinajacaprosze o odp
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
re.rozrząd
mam pytanie czy przy wymianie paska, rolek i napinacza trzeba wymienić pompę wody, czy ona nie jest zależna w tym momencie?żeby nie robić 2 razy 

Maciek Jagoda
- jagoda
- Berbeć
Po pierwsze to nie
asek, rolka i napinacz tylko pasek i rolka napinacza, to ona jest zamocowana na mimośrodzie nią siereguluje napiecie paska rozrzadu, a po drugie to pompa wodna co moze miec wspolnego z wymiana rozrządu?moze zdaza sie jakims cudem ze trzeba ja wymienic ale raczej to zbieg okolicznosci ze akurat po wymianie rozrzadu.Pompa wodna to pompa wodna. W ogole to jezeli chodzi o zmiane rozrzadu to radzilbym wymienic pasek razem z rolka napinacza, moze ona wygladac ladnie, nie miec luzow, nie byc wystukana ale kto wie czy wytrzyma kolejne 50-60 tys kilometrow?Podobno wytrzymuje taka rolka 2 paski ale to podobno, w zestawie mozna kupic pasek z rolka wiodacej firmy Gates do golfa za niewielkie pieniadze, mnie u dobrego mechanika wymiana rozrzadu kosztowala 180zl- oczywiscie robocizna + rozrzad.Pozdrawiam
asek, rolka i napinacz tylko pasek i rolka napinacza, to ona jest zamocowana na mimośrodzie nią siereguluje napiecie paska rozrzadu, a po drugie to pompa wodna co moze miec wspolnego z wymiana rozrządu?moze zdaza sie jakims cudem ze trzeba ja wymienic ale raczej to zbieg okolicznosci ze akurat po wymianie rozrzadu.Pompa wodna to pompa wodna. W ogole to jezeli chodzi o zmiane rozrzadu to radzilbym wymienic pasek razem z rolka napinacza, moze ona wygladac ladnie, nie miec luzow, nie byc wystukana ale kto wie czy wytrzyma kolejne 50-60 tys kilometrow?Podobno wytrzymuje taka rolka 2 paski ale to podobno, w zestawie mozna kupic pasek z rolka wiodacej firmy Gates do golfa za niewielkie pieniadze, mnie u dobrego mechanika wymiana rozrzadu kosztowala 180zl- oczywiscie robocizna + rozrzad.Pozdrawiam- Uree
- Czytacz
• Strona 1 z 1