Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
robota czy wymiana silnika??
witam,w moim 1,4 mam do wymiany rozrzad-to po pierwsze,tluka mi sie "szklanki" zaworow czy tam jak na to sie potocznie mowi-to po drugie,a wiec tez pasuje troche finansow w to wlozyc zeby to doprowadzic do porzadku...i mam teraz taki pytanie-czy to wszystko sie olaca???jakie beda koszty tej roboty gdybym mial wszystko wymianiac za jednym razem?niektorzy doradzaja mi poprostu kupno takiego samego uzywanego silnika....
-

lookasgolf33 - Gaduła
lookasgolf33 napisał(a):niektorzy doradzaja mi poprostu kupno takiego samego uzywanego silnika....
Spoko kupujesz inny silnik w ktorym tez musisz wymienic rozrząd czyli rozrzad wychodzi Ci na 0...
Za wymiane silnika tez trzeba zapłacić czyli wymiana szklanek/popychaczy w Twoim wychodzi również na 0 (i wiesz ze masz je nowe)...
Decyzja nalezy do Ciebie... Pamietaj ze nigdy nie wiadomo co kupisz moze po miesiącu zamiast do wymiany oleju bedzie trzeba np wymienić pierścienie itp
Co do cen to rozrząd w 1.4 tzn wogole w mk3 nie jest drogi z wymianą i częściami dobrej fimy okolo 400zl
Szklanki to koszt okolo 150/200zł i przy wymianie trzeba rozpiąć rozrząd, a przeciez i tak go wymieniasz
czyli jestes do przodu
...-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1