Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Rezerwa w Golfie
Chciałem się dowiedzieć czy rezerwa zaczyna się jak strzałka wskaźnika paliwa jest na tych czerwonych kreskach czy na czarnej kresce, kiedy zapala się kontrolka rezerwy i ile można zrobić kilometrów na rezerwie ?
Mój Golfik moj-golf/moj-golf-iii-t62317.html
-

marcin97 - Czytacz
marcin97, Teoretycznie bak w hatchbacku ma 55 L.
Wskaźnik jest podzielony na 8 części,a rezerwę masz jak się zaczynają czerwone kreski,czyli teoretycznie rezerwy jest 6,9 L.
a ile przejedziesz na rezerwie,to jest sprawa indywidualna,zależnie od spalania auta,warunków atmosferycznych,czy natężenia ruchu.
[ Dodano: 2014-02-08, 09:47 ]
Wskaźnik jest podzielony na 8 części,a rezerwę masz jak się zaczynają czerwone kreski,czyli teoretycznie rezerwy jest 6,9 L.
a ile przejedziesz na rezerwie,to jest sprawa indywidualna,zależnie od spalania auta,warunków atmosferycznych,czy natężenia ruchu.
[ Dodano: 2014-02-08, 09:47 ]
Mało który licznik w golfie ma rezerwę w postaci piktogramu.marcin97 napisał(a):kiedy zapala się kontrolka rezerwy
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
aha i nie poleca sie jazdy na rezerwie
polecalbym raz przycisnac pasa i zatankowac auto do pelna i jezdzic ale na (odwrocona rezerwe) czyli patrzyc od drugiej strony wskaznika. dzieki temu nie bedzie problemow pozniej z pompka paliwa i nie bedzie silnik pompowal samego shitu z baku.
polecalbym raz przycisnac pasa i zatankowac auto do pelna i jezdzic ale na (odwrocona rezerwe) czyli patrzyc od drugiej strony wskaznika. dzieki temu nie bedzie problemow pozniej z pompka paliwa i nie bedzie silnik pompowal samego shitu z baku.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
łukasz1983 napisał(a):Mało który licznik w golfie ma rezerwę w postaci piktogramu.
Dodam tylko ze w serii niema żaden ale w niektórych i tylko po 95 roku wystarczy włożyć w licznik żarówkę

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jak mi sie już całkowicie oparła o 0 to zalałem do pełna 47litrów, jesli to ci w czyms pomoże czyli niby 8 rezerwy, mnie osobiści to się bardzo dziwne wydałało. Czytałem też na forum troche o tym i nie ma jednoznacznej odpowiedzi. ogólnie to nie ma sensu jezdzic na rezerwie bo żadnych kożyści z tego nie ma a pompe można momentlnie zatrzeć, albo złapie jeszcze troche syfu z dna. Natomiast w książe jest napisane żę w chwili wejśćia na czerwone pole ma sie jeszcze paliwa na przejechanie ok 100 km, tak jest u mnie 1,4 benzyna
- michal284
- Czytacz
-

Pozor - Members
W licznikach od Golfa nie ma kontrolki rezerwy, przynajmniej u mnie, nie ma tam nawet miejsca na żarówkę, są tam tylko płytki drukowane pewnie diody muszą być wlutowane. Wiem bo ostatnio rozbierałem bo też byłem ciekawy 

Mój Golfik moj-golf/moj-golf-iii-t62317.html
-

marcin97 - Czytacz
Pozor napisał(a):Zamontuj licznik z seata ina bank będzie rezerwa
Jesteś pewny swojej wypowiedzi czy tak wystrzeliłeś bo ja nie byłbym taki pewny tym bardziej w golfie z 92 roku
marcin97, była była na własne oczy widziałem (w sensie że piktogram był i trzeba było włożyć żar.) ale nie we wszystkich i nie wiem od czego to zależało
z reszta był już taki temat można poczytać
http://www.golf3.pl/topics4/kontrolka-r ... vt3244.htm
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ