Raz odpala raz nie....

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Raz odpala raz nie....

Postprzez grzesiekb25 » 8 lis 2013, o 19:56

Witam serdecznie. Postanowiłem napisać nowy post gdyż nie zauważyłem podobnego problemu do mojego. Otóż mam golfa III 1,6 z 93 roku i ostatnimi czasy dzieją się dziwne rzeczy. Generalnie silnik odpala i działa, lecz czasami tak jak by go zalewało i gaśnie... odpalam go po raz drugi i wkręca się na obroty i gaśnie... dziś rano ładnie pracował bez zarzutu a przed chwilą zdążyłem wyjechać 200m wrzuciłem na luz dojeżdżając do rąda i padł... jak trzymam nogę na gazie w okolicach 2tyś obr. to ma nierówne obroty.... spadają tak jak by go dusiło i sie wkręca. Jak go mocniej przegazuje to na jakiś czas pomoże.... W ub. roku wymieniłem halla, świece tydzień temu, patrzyłem na VAGu lamda pracuje.... no i nie wiem co mam teraz począć???

z góry dziękuję za pomoc
grzesiekb25
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 20:40
Lokalizacja: Piastów

Raz odpala raz nie....

 

Postprzez PabloSBT » 8 lis 2013, o 22:40

wykręć świece i sprawdź czy są czarne jeśli tak to albo za bogatą mieszankę masz albo słaba iskra ja miałem podobny problem okazało się że winny temu jest bolec z kopułce nie kontaktował dobrze i raz była iskra raz gasło :)
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez grzesiekb25 » 8 lis 2013, o 23:06

[quote][/quote]Ok. Dzięki jutro na spokojnie sprawdzę. Może ktoś będzie miał jakieś sugestie?
grzesiekb25
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 20:40
Lokalizacja: Piastów

Postprzez Peter056 » 9 lis 2013, o 00:01

to raczej mało możliwe, ale sprawdź też kable WN
Avatar użytkownika
Peter056
Czytacz
 
Posty: 75
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 14:45
Lokalizacja: Grójec

Postprzez grzesiekb25 » 10 lis 2013, o 21:13

[quote][/quote] Tak więc sprawy mają się następująco... wczoraj rano wymieniłem kopułkę aparatu zapłonowego. Golf działał, po południu działał, wieczorem... już były problemy... patrz link

http://www.youtube.com/watch?v=zXy3LMCd1KU
To że tak miga obraz to jest wina nagarnia telefonem a nie zegarów..... :-?

Dziś rano: kąsa jak wściekły bez zarzutu, po południu również kąsa chociaż miał chwilę gdzie przygasł, teraz wieczorem sprawdziłem również kąsa.... Sprawdziłem świece i jak na moje oko wyglądają nieźle.
grzesiekb25
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 20:40
Lokalizacja: Piastów

Postprzez miras85 » 26 lis 2013, o 11:19

sprobuj wymienic czujnik temperatury.
miras85
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 11:32
Lokalizacja: piła

Postprzez Emiczka » 26 lis 2013, o 15:26

spróbuj odpiąć TPS z przepustnicy. U mnie pomogło i już nie wariuje
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Łódź
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez killah » 4 gru 2013, o 09:34

idź po zmroku odpal sprawdź czy nie masz pokazu sztucznych ogni pod maską.
killah
 


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości