Witam,
Jestem tu nowy, ale już niejednokrotnie to forum mi pomogło.
Mam poważny problem z obrotami. A mianowicie gdy jest na dworze niezbyt gorąco to wszystko jest oki ale jednak gdy są upały mój golf dostaje szału. Odpalę go i przejadę się na miasto a tam wiadomo raz stop raz jechać to on gdy już złapie temperatur to zaczyna fiksować. Wrzucam mu luz on podnosi obroty do 2000 i puszcza, potem znowu podnosi utrzyma i znowu puści. Po prostu góra dół.
Jeśli ktoś może coś doradzić to bardzo proszę.
Dodam jeszcze że pod komputerem był i wszystko jest dobrze
Podaje nr gg jak coś 6634690
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
a co ma silniczek krokowy do skaczących obrotów silnika, przecież nawet słychać jak silnik warczy głosniej...
-

marcinkoz2910 - Members
dzięki za tak liczne odpowiedzi,
typ silnika to ABD, jeżeli chodzi i silniczek krokowy to był wymieniony tak samo jak świece i inne podstawy, w większości podpowiadają mi że to może być CZUJNIK TEMPERATURY,
postaram się w najbliższym czasie wymienić no i dam znać czy pomogło
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-08-13, 18:58 ]
dodam raz jeszcze że skoki obrotów są tylko wtedy gdy na zewnątrz jest gorąco a jazda opiera się na miejskiej czyli stop, ruszanie, stop, ruszanie,
jak jest chłodno to silnik nie ma wariacji
typ silnika to ABD, jeżeli chodzi i silniczek krokowy to był wymieniony tak samo jak świece i inne podstawy, w większości podpowiadają mi że to może być CZUJNIK TEMPERATURY,
postaram się w najbliższym czasie wymienić no i dam znać czy pomogło
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-08-13, 18:58 ]
dodam raz jeszcze że skoki obrotów są tylko wtedy gdy na zewnątrz jest gorąco a jazda opiera się na miejskiej czyli stop, ruszanie, stop, ruszanie,
jak jest chłodno to silnik nie ma wariacji
-

mat_pot - Berbeć