Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pytanie
mam silnik 1,6 AEA benzyna bez gazu , niedawno zmienilem olej na castrol 15 - 40 , i od pewnego czasu po odpaleniu slysze jakby stukanie nieglosne w silniku i co najdziwniejsze raz jest raz nie ma nieraz slychac to na cieplym silniku nie jest to głosne ale da sie slyszec dochodzi gdzies z silnika jakby w polowie, jak odkrecilem tez korek od oleju i przylozylem ucho to tez słychac bylo niegłosne stuki ale to chyba raczej normalne , poradzcie cos bo ciut mnie to irytuje czy to popychacze czy panewka czy musze sie tym mocno martwic?? ile jeszcze tysiecy mógłby pociagnac taki silnik bez remotu__ niby mam 170 tys przejechane ale w to nie wieze jak juz cos zaczyna stukac,
- pirlo
- Czytacz
W tych silniczkach czasem tak jest... są to zawory ktore sie ustawiają same... tez tak czasem mam kolego...
Pierwszy raz tez sie bałem co to. Stukało mi tak samo jak Tobie odrazu po wymianie oleju, pojechalem do mechanika i on mowi ze to sa wlasnie zawory ze sie ustawią i bedzie git
Pierwszy raz tez sie bałem co to. Stukało mi tak samo jak Tobie odrazu po wymianie oleju, pojechalem do mechanika i on mowi ze to sa wlasnie zawory ze sie ustawią i bedzie git

Ostatnio edytowano 3 lis 2008, o 19:16 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
-

K@mil - POMOCNIK

nic się nie ustawia, w golfie ustawianie się skończyło w 1984 roku. Wymienia się tzw popychacze hydrauliczne (szklanki), po dwadzieścia parę złotych razy 8 plus uszczelka pod dekiel. Wymienisz jak nie będzie chichło nigdy.K@mil napisał(a):ze sei ustawia
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1