Witam mam takie pytanie,dziś podczas jazdy zaczął mi szarpac silnik podczas jazdy nie gasnie,mam pytanie czy może być to spowodowane paliwem Tesco? bo filtr paliwa wymieniłem,a auto tak jak by na chwile nie dostawało paliwa.Z góry dziekuje za odpowiedz
Golf III 1.6 Benzyna
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Witam. Mam dokładnie to samo od dłuższego czasu. Raz zatankowałem na niepolecanej stacji i się zaczęło ostre szarpanie. Teraz tankuje na Bliskiej i jest ok ale znów kiedyś zatankowalem na innej (statoil) i szarpie. Objaw (podczas jazdy utrzymującej stałą prędkośc bez przyspieszenie i bez zwalniania). Jestem posiadaczem 1.6 AEE i mam troszke problem z odpalaniem (przepustnica). Ale myślę że to nie ma nic wspólnego bo wystarczy że na prawie pusty bak zaleje pewnej 95 i problem mija. Podzielcie się swoją opinią bo nie chce mi się wierzyc że jest asz tak czuły, a po drugie chce autko dograc bo myśle o gazie. Pozdrawiam
-

pawlo113113 - Berbeć
Witam. Też to przerabiałem. To było jakieś 7 lat temu ale pamiętam dobrze. Zatankowałem wtedy za 100 zł pb bo gazu jeszcze nie miałem. I podczas jazdy auto nagle zaczęło tracić moc. Dowlokłem sie jakoś do stacji cpn. I wlałem za 30zl pb. I wszystko wróciło do normy. Od tego czasu nie tankuje w małych przydrożnych stacyjkach. Na tańszy gaz z carefoura też sie skusiłem. Ale tylko dwa razy. Auto na ich gazie nie miało tyle mocy co trzeba. Co tanie to nie jest za dobre. Takie jest moje zdanie.
Artur
- Artur G
- Czytacz
• Strona 1 z 1