pytanie odnośnie odcinki

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

pytanie odnośnie odcinki

Postprzez jasiu0997 » 31 mar 2013, o 15:50

siema chłopaki mam głupie pytanie :D
od czego zalezy szybkość odcinki ? bo w moim 2,0 ady to jest jaka patologia kumpel ma polówke chyba 1,3 to odcina ja vr szybko:D
prosze o odpowiedz :)
Ostatnio edytowano 31 mar 2013, o 19:54 przez jasiu0997, łącznie edytowano 1 raz
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

pytanie odnośnie odcinki

 

Postprzez trollu » 31 mar 2013, o 20:11

chodzi Ci o sam sposób odcinania?
wszystko zależy od ECU jaki jest w silniku
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez jasiu0997 » 31 mar 2013, o 20:27

tak chodzi mi o szybkość odcinki :)
a idzie to jakoś przeprogramowac? zeby była szybsza ??
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez trollu » 1 kwi 2013, o 17:00

jasiu0997 napisał(a):a idzie to jakoś przeprogramowac?

na pewno jakimś innym kompem, SA czy świnią. najlepiej tak żeby odcinało tylko zapłon a nie paliwo, marchewy i piw paw z wydechu jak ta lala :hyhy:
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 1 kwi 2013, o 17:29

jasiu0997, a tak poważnie co to znaczy dla ciebie szybkość odcinki? Poziom obrotów przy jakich następuje odcięcie? Jeśli przy 5000 masz to było sto razy - czujnik halla lub ustawienie aparatu zapłonowego.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez trollu » 1 kwi 2013, o 20:57

pablomed, chodzi raczej o to, w jaki sposób odcina silnik. dla przykładu M50 z BMW robi bardzo ładne łututututu na odcięciu a chyba M52 mułowate łuuut łuuut :-P nie chodzi o obroty przy jakich odcina
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 2 kwi 2013, o 19:59

Toteż zapytałem co autor tematu rozumie przez szybkość odcinki. Czy "programowe" nagłe odcięcie przy zbyt niskich obrotach wskazujące na tryb awaryjny, czy silnik się nie wkręca bo niema siły czy jeszcze o coś innego.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez jasiu0997 » 17 kwi 2013, o 20:15

trollu, włąsnie chciałbym takie łutututu bo mam straszne wolne łut łut :P wydaje mi się ze powinno coś za szybkość odcinki odpowiadać i czy da to zmienić ??
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez trollu » 18 kwi 2013, o 00:40

napisałem wyżej co odpowiada za odcinkę ;-) najprościej zmienić silnik :hyhy:
najlepsze łututututu robi tylko sześć w rzędzie

chcąc coś zmienić trzeba dłubać w ECU
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Opik » 18 kwi 2013, o 01:02

jasiu0997, musisz bardzo szybko pulsować prawą stopą po prostu :D haha

2.0 8v już tak ma że odcinka jest wolna :)
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez jasiu0997 » 27 kwi 2013, o 17:25

bd sianko na takie pierdoły to trzeba bedzie z kims ogarnietym w temacie pogadać :D dzięki za wszystkie info
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez pablomed » 27 kwi 2013, o 23:13

ew zrozumiale opisać w nie w stylu dyskotekowym, filmik nagrać to ci napiszemy czy coś jest nie tak,
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości