Witam!
Posiadam Golfa 1.6 benzyna AEE. Podczas jazdy na wyższych obrotach przerywa. Bardzo proszę o pomoc i porady czym to może być spowodowane. Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: przerywa na wysokich obrotach
KOLBE21818 napisał(a):Witam!
Posiadam Golfa 1.6 benzyna AEE. Podczas jazdy na wyższych obrotach przerywa. Bardzo proszę o pomoc i porady czym to może być spowodowane. Pozdrawiam.
elo
zacząłbym od sprawdzenia kabli i kopułki. Może też przerywać przez uszkodzony halla. Czy wkręca ci się auto powyżej 5 tys obrotów na luzie czy przy 5.1 odcinka?
- killah
Dzięki za porady. Na wolnych tak chodzi na 600 obr. i nie przerywa tylko podczas jazdy przy przyspieszaniu tak na sekunde przerwie. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Wymieniłam już przepustnice(używaną) i wszystkie czujniki nawet filtr węglowy i jakieś elektrozawory i palec kopułkę i już sam nie wiem czego się chycić.Pozdrawiam.
- KOLBE21818
Ja dla pewnosci wymienilbym jeszcze filtr paliwa.
Moj brat mial skode z tym silnikiem - porazka. Wymieniane byly przepustnice, kable WN, swiece, kopulka, byla robiona adaptacja przepustnicy, filtry tez wymieniane a i tam na wyzszych niekiedy potrafila na chwile przerywac.
Wg mnie "ten typ tak ma"...
[ Dodano: 2011-07-31, 12:32 ]
U brata nowy zamiennik przepustnicy polatal rok czasu.
Moj brat mial skode z tym silnikiem - porazka. Wymieniane byly przepustnice, kable WN, swiece, kopulka, byla robiona adaptacja przepustnicy, filtry tez wymieniane a i tam na wyzszych niekiedy potrafila na chwile przerywac.
Wg mnie "ten typ tak ma"...
[ Dodano: 2011-07-31, 12:32 ]
U brata nowy zamiennik przepustnicy polatal rok czasu.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1