elo
ostatnio czyściłem i suszyłem kable bo był bajzel totalny pod maską od jazdy po śniegu. Zaczynał szarpać podczas jazdy. Wyczyściłem wsio i było ok.
Minęło jakieś 1.5 tyg. Szarpanie powoli znowu się pojawia tak więc ta sama metoda. Suszenie bez czyszczenia bo kopułka czysta. Wsadzam z powrotem do auta. Ok pali. No to gazu mu trochę dałem i tak w przedziale 3 tysiące obrotów łapie doła. Potem jak się przebije przez 3 tysiące to już jest ok i leci wyżej. Ale tak 2800-3100 jest problem.
Jakieś sugestie? Jeśli chodzi o pompę paliwa to jest ok bo daje 3 bary.
Ja podejrzewam że kable i świece nadają się do wyrzucenia. Jeszcze ojcu kazałem gazować auto i nasłuchiwałem iskry ale nie usłyszałem jej. A może jednak to coś na rozdzielaczu? Czy kąt zapłonu ma coś z tym wspólnego?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
K@mil napisał(a):killah, widze ostanimi czasu zakladasz duzo tematów wlasnie o problemie z golfemmoze pora zaprowadzić go do dobrego mechanika bo mysle ze szkoda Twoich nerwów a uzbierało sie tego duzo z tego co pamietam
byłem na kompie
lambda - pewnie na skutek lewego powietrza które już wyeliminowałem tak więc wypadało by jeszcze raz podpiać i zobaczyć czy znikło - falowanie obrotów zostało.
a co do tego tematu to komp wskazał na czujnik halla błąd. I tak sobie myślę że coś w tym jest. I czy to normalne że jak sprawdziłem palec i kupułkę to "osad" na tych bolcach w kopułce nie był na środku tylko po boku a na palcu nie był na środku tylko skrajnie z jednej strony. Czy to oznacza że iskra jest podawana za późno?
- killah
killah napisał(a):a co do tego tematu to komp wskazał na czujnik halla błąd.
nie wiem jak w AGG ale w ADY zawsze będzie halla pokazywać. wiem, że lekki muł i odcinka w okolicach 4500-5000 obr wskazuje na 99% walniętego halla, tutaj ja bym go nie wykluczał. kąt zapłonu z tego co wiem sam się ustawia, nie da się przecież pokręcić aparatem zapłonowym. ja jak wymieniałem halla z kuzynem to tylko przy zakładaniu patrzeliśmy żeby ustawić palec tak samo jak był przed wyciągnięciem i hula
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
raczej nie powinno mieć wpływu, taki jednorazowy wybryk jak nie przepalona mieszanka nie powinien mieć jakoś większego wpływu.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
jak czyściłem kopułke i palec to zdziwił mnie fakt że osad na bolcach i palcu nie był na "srodku"
na bolcach w kopułce osad był po jednej stronie a na palcu prawie skrajnie z lewej strony
W ogóle to powiem wam, że na zimnym szarpanie jest znacznie większe niż jak się trochę rozgrzeje. Jak jest zimny to jak mu dodam gazu to strasznie przerywa i trzeba się rozpędzać powoli. Potem już w miarę ok ale od czasu do czasu jest źle i wtedy suszę mu układ zapłonowy i czasem to pomaga.
Czy ten objaw że na ciepłym problem jest mniejszy pasuje pod przekaźnik?
[ Dodano: 2011-01-20, 20:59 ]
witam
znalazłem interesujący temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=378436
wygląda na to że halla rypnęty bo u mnie podobnie
DLA TYCH CO CZYTAJĄ TEMAT BO SĄ NIELICZNYMI KTÓRZY UŻYWAJĄ WYSZUKIWARKI - PROBLEM ROZWIĄZANY PO WYMIANIE HALLI (CAŁEGO APARATU)
na bolcach w kopułce osad był po jednej stronie a na palcu prawie skrajnie z lewej strony
W ogóle to powiem wam, że na zimnym szarpanie jest znacznie większe niż jak się trochę rozgrzeje. Jak jest zimny to jak mu dodam gazu to strasznie przerywa i trzeba się rozpędzać powoli. Potem już w miarę ok ale od czasu do czasu jest źle i wtedy suszę mu układ zapłonowy i czasem to pomaga.
Czy ten objaw że na ciepłym problem jest mniejszy pasuje pod przekaźnik?
[ Dodano: 2011-01-20, 20:59 ]
witam
znalazłem interesujący temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=378436
wygląda na to że halla rypnęty bo u mnie podobnie
DLA TYCH CO CZYTAJĄ TEMAT BO SĄ NIELICZNYMI KTÓRZY UŻYWAJĄ WYSZUKIWARKI - PROBLEM ROZWIĄZANY PO WYMIANIE HALLI (CAŁEGO APARATU)
- killah
• Strona 1 z 1