Przekładka 1.4 ABD na 1.6 ABU

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Przekładka 1.4 ABD na 1.6 ABU

Postprzez Andreej » 2 sty 2015, o 22:35

Witam, czytałem temat
http://www.golf3.pl/topics9/wymiana-sil ... t37901.htm i powiedzcie mi...

Przekładam sobie silnik z 1.4 abd na 1.6 abu- przekładam kompa (instalacje zostawiam?) i czytałem że ABD ma 4piny krokowy a ABU ma 6pin krokowy, i co zrobić żeby podłączyć pod instalacje 4pin ?

Bo mam graty i instalacje i kompa ale nie chce mi się aż tak grzebać ale silnik przełożyć to dla mnie bułka z masełkiem. :)
Golf Mk3 Full bajera..! xD
Andreej
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 14:12
Lokalizacja: Kościerzyna
Rocznik: 1991
Silnik: 1600
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Przekładka 1.4 ABD na 1.6 ABU

 

Postprzez k-m-r1 » 3 sty 2015, o 10:35

sam sobie odpowiedziałes na pytanie

wez przewód od krokowca i leć gdzie sie skonczy no i trzeba zmienić
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez Andreej » 3 sty 2015, o 16:24

Ok, to teraz mam takie pytanie czy silnik ABD- sam słupek po wymianie całego wtrysku i komputera na ten z ABU będzie jeździł? czy mogą być jakieś konsekwencje takiej operacji?
Golf Mk3 Full bajera..! xD
Andreej
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 14:12
Lokalizacja: Kościerzyna
Rocznik: 1991
Silnik: 1600
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 3 sty 2015, o 18:18

teoretycznie bedzie jezdzilo

praktycznie nieodpowiednia dawka paliwa podawana przez ECU będzie powodowała błędy tryb awaryjny lub wypalanie gniazd zaworów

praktycznie nikt tak nie robi bo jest jeszcze sprawa przepustnicy która jest dobierana przekrojem by utrzymać niskie ciśnienie w dolocie ( odpowiednia ilość zasysanego powietrza)

Co kombinujesz?
sory zmieniony silnik wiazki ECU to gdzie jest problem?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 51 gości