Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
przebieg a olej
zamierzam wymienic olej w moim golfie 1.8 gt o przebiegu okolo 200000 km jaki olej zalac najlepiej podawajcie najlepiej marki itd z gory dzieki
- tomekp7
- Berbeć
Najwazniejsze czy samochod jezdzil na mineralnym, syntetyku czy polsyntetyku.Zasada jest taka; jak nie wiesz na czym jezdzil to lejesz mineral.Jak jezdzil na mineralnym a zalejesz syntetyk to wypluka go tak ze pojawia sie nieszczelnosci...
-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak je?dzi?es na 15 w 40 to nigdy nie wymieniaj na 10 w 40. co do marki oleju to akurat castrol podupad? i tylko marka zosta?a znana. nie lej ?adnych lotosów i innych polskich. pami?taj ?e polskie jest tylko dobre jedzenie i nic pozatym!!! ja akurat ?migam na mobil super M. 

-

buli84gt - Czytacz
to ja mam podobne pytanko je?d?e na lotosie pó?sentetyku i teraz my?le wymienic olej bojka sprawdzam to zaczyna przybiera? ju? kolor czarny a mam juz nastukane ponad 197 ty? i teraz nie wiem czy lac do niego ten sam rodzaj oleju czy kupi? ju? olej do zu?ytych silników a mam silnik 1.4 ABD?
- pawel_sonic
- Berbeć
buli84gt hehe nie nie mam tyle nasytkane na tym samym oleju
ale s?ysza?em od ró?nych ludzi ze teraz powiniemen wymieni? go na olej do silników zu?ytych bo pono? jest on g?stszy! hehe

ale s?ysza?em od ró?nych ludzi ze teraz powiniemen wymieni? go na olej do silników zu?ytych bo pono? jest on g?stszy! hehe

- pawel_sonic
- Berbeć
a propo oleju.... przygotowuje si? do wymiany... kupi?em ju? castrola i nie wiem co potem zrobic ze zuzytym olejem.... czy ktos to odbiera
bo slyszalem ze stacje benzynowe maja obowiazek odbierac zuzyty olej...
bo slyszalem ze stacje benzynowe maja obowiazek odbierac zuzyty olej...Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
• Strona 1 z 1