Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
prośba o rade
witam nie bardzo sie orietuje co i jak z silnikiem szukałem ale nic mnie nie zadowoliło wieć pytam sie was a mianowicie mam silnik 1.6 aee ostatnio zauwazyłem ze troszke kopci i dotego znika mi płyn chłodniczy przez ok 4000tyś km z maximum jest prawie minimium olej mam na 3/4 miarki na bagnecie.co to może być silnik mam suchutki żadnych plam nie zostawia. nie mam problemów z odpaleniem jeżdzi dobrze co to może być czy mechanik może jakoś to sprawdzić? prosze o pomoc tylko nie piszcie ze mam szukac bo już to robiłem.
błażej
- Błażej
- Czytacz
płyn ma to do siebie ze lubi parowac zwłaszcza jak często zmienia swoją temperature prz nagrzewaniu i stygnięciu silnika. Kopci troche na biało, jest zimno i ma prawo, para wodna która jest efektem spalania benzyny się skrapla w niskiej temperaturze i stąd biały dymek.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
Puki co jeździj tak jak kolega pisze takie znikanie płynu to nic... Ja u siebie po przejechaniu 300km miałem minimum z max i wtedy się zabrałem za uszczelkę pod głowicą ale u Ciebie na razie nie widzę najmniejszej przyczyny do zmartwień 

-

Pro100 - VIP
- Rocznik: 93
- Silnik: R32
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hee...narazie nie ma zmartiwen- jak dostanie sie wieksza iloś wody do gara to krzywa korba gwarantowana...
obejżyj motor na około czy nie masz wycieku płynu. płyn moze wyciekac gdy jest goracy motor i wytworzone ciśnienie w układzie chłodzenia.woda odparowuje a na silniku w miejscu"moze wycieku" zostanie osad płynu zielony,różowy czy jaki tam masz... dlatego nieoknieczne jest ze beda plamy na glebie.popatrz dokładnie na spokojnie. w rzie zawsze mozesz spróbowac czegoś mokrego(chłodziwo jest słodkawe)
obejżyj motor na około czy nie masz wycieku płynu. płyn moze wyciekac gdy jest goracy motor i wytworzone ciśnienie w układzie chłodzenia.woda odparowuje a na silniku w miejscu"moze wycieku" zostanie osad płynu zielony,różowy czy jaki tam masz... dlatego nieoknieczne jest ze beda plamy na glebie.popatrz dokładnie na spokojnie. w rzie zawsze mozesz spróbowac czegoś mokrego(chłodziwo jest słodkawe)
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1