Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
proglem z obrotami
Witam Panowie pomozcie mam golfinke 2.0 GTI 8 zaworową jest fajniutka tylko co sie ostatnio okazalo to po odkreceniu korka wlewu oleju zaczyna przygasac tracic na obrotach.co to moze byc co trzeba wymienic????pomozcie chlopaki
- pablo1932
- Berbeć
pablo1932, może niedokładnie go przykręciłeś i przez odmę łapie teraz lewe powietrze
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
Niewiele mogę powiedzieć na temat silnika 2.0 bo go nie znam, więc nie chcę Cię wprowadzać w błąd ale wydaje mi się, że łapie gdzieś lewe powietrze i dlatego wariują mu obroty
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
w 2e tez mi warjowały obroty a to była wina silnika krokowego.
ale po zdięciu korka tracenie obrotów nic wesołego. zmierz ciśnionko na tłokach.
kiedyś oglądałem furke do kopna no i po zdięciu korka fura padła.
ale po zdięciu korka tracenie obrotów nic wesołego. zmierz ciśnionko na tłokach.
-

SYLWEEQ79 - Members
czemu wprowadzasz w bład normalna sprawa ze jak korek odkrecisz to silnik inaczej zacznie pracowac ,nic sie nie martwSYLWEEQ79 napisał(a):w 2e tez mi warjowały obroty a to była wina silnika krokowego.
-

piotrus23 - Members
nie wiem jak jest w silniku 2,0 o którym tu mowa ale tam gdzie odma jest podłączona poniżej przepustnicy ewentualnie za przepływomierzem powietrza całkiem normalnym objawem jest zmiana obrotów a nawet gaśnięcie silnika po odkręceniu korka wlewu oleju. Wiem że tak właśnie jest w niektórych silnikach BMW.
jeśli z zakręconym korkiem silnik chodzi normalnie to nie ma się czym przejmować i nie należy dać się podpuszczać jakimś pseudo mechanikom którzy tylko czekają żeby zarobić na ludzkiej naiwności.
jeśli z zakręconym korkiem silnik chodzi normalnie to nie ma się czym przejmować i nie należy dać się podpuszczać jakimś pseudo mechanikom którzy tylko czekają żeby zarobić na ludzkiej naiwności.
-

mani51 - Members
pablo1932, w silniku 2E jest to zdecydowanie normalne i wynika z konstrukcji odmy która jest połączona z przestrzenią pod pokrywą zaworów oraz z faktu umejscowienia przepływomierza. Jeśli odkręcasz korek to pod pokrywę zawortów potem do odmy i do dolotu leci lewe powietrze nie ":widziane" przez przepływomierz. W związku z tym mieszanka się robi za uboga i silnik przygasa.
We wtrysku jednopunktowym niema przepływomierza, wię odkręcenie korka nie wpływa
We wtrysku jednopunktowym niema przepływomierza, wię odkręcenie korka nie wpływa
- pablomed
- Members
nic dodac nic ujacpablomed napisał(a):pablo1932, w silniku 2E jest to zdecydowanie normalne i wynika z konstrukcji odmy która jest połączona z przestrzenią pod pokrywą zaworów oraz z faktu umejscowienia przepływomierza. Jeśli odkręcasz korek to pod pokrywę zawortów potem do odmy i do dolotu leci lewe powietrze nie ":widziane" przez przepływomierz. W związku z tym mieszanka się robi za uboga i silnik przygasa.
nie wiem po co reszta sie wypowiada na tematy o których nie maja pojecua-

piotrus23 - Members
• Strona 1 z 1