Witam wszystkich, od pewnego czasu mam problem ze swoim autkiem, a mianowicie kiedy odpalam go po dłuższym postoju wywala chmurę dymu. Autko ponadto bierze olej i bardzo dużo pali (tankując za 50zł robię ok 60 KM, fakt że jest to automat ale bez przesady). wczoraj zmierzyłem ciśnienie na cylindrach i wyszło bardzo niepokojąco 6,8 - 6,7 - 7,0 - 6,8. Dodatkowo jak stoje na odpalonym silniku auto całe się trzęsie. Swiece i przewodu wymieniłem.
Jak myślicie co powinienem zrobić teraz?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprawdz czy ci plynu od chlodnicy ubywa, jezeli dym z tlumika jest czarny i cisnienie takie male to pierscienie ci padly!!! Jezeli dym bialy to uszczelka pod glowica
Tak czy owak radze odwiedzic dobrego mechanika
Tak czy owak radze odwiedzic dobrego mechanika-

Goral1985 - Badacz tematu
dokładnie głowica i pierścienie ale mam co do pierścieni odrzut bo na org moj mial lepsze cisnienie niz na nowych ... ponadtoo moj 1,8 abs 90Km ma cisnienie po 13 atm ja jednym ma 12,7 ale to w normie
co do głowicy nie daj sie nabrac na ceny policz planowanie uszczelniacze uszczelke tuleje zaworowe , i dotarcie zaworow ale nie tzw domowa maszynka a frezem
jak dobrze pojdzie max 2 dni i autko działa 
co do głowicy nie daj sie nabrac na ceny policz planowanie uszczelniacze uszczelke tuleje zaworowe , i dotarcie zaworow ale nie tzw domowa maszynka a frezem
jak dobrze pojdzie max 2 dni i autko działa 
- PtasiorSki
- Czytacz
• Strona 1 z 1