Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problemy z odpaleniem samochodu
Witam mam problem z odpaleniem samochodu tzn kreci ładnie akumulator jest naładowany max paliwo podaje a tak jak by iskry nie było cewka zapłonowa która znajduje sie przy potrzybju jest gorąca w czym moze być problem prosze o pomoc .Pozdrawiam
- DonCicio
- Czytacz
Elektryka szwankuje.
Ja stawiam na cewkę.
Niewykluczone, że przewody wysokiego napięcia też do wymiany, bo jak się psuje jedna rzecz, to może mieć też wpływ na inne.
Ogólnie rzecz biorąc w Golfach problemy z cewką są dośc popularne (oczywiście z powodu eksploatacji, a nie wady konstrukcyjnej).
Zacznij od przeszukania forum, bo te tematy już były tu niejednokrotnie poruszane.
Jeden z założonych tematów na forum
Ja stawiam na cewkę.
Niewykluczone, że przewody wysokiego napięcia też do wymiany, bo jak się psuje jedna rzecz, to może mieć też wpływ na inne.
Ogólnie rzecz biorąc w Golfach problemy z cewką są dośc popularne (oczywiście z powodu eksploatacji, a nie wady konstrukcyjnej).
Zacznij od przeszukania forum, bo te tematy już były tu niejednokrotnie poruszane.
Jeden z założonych tematów na forum
-

Schnaider - Czytacz
Re: problemy z odpaleniem samochodu
wydaje mi się że to będzie wtrysk jedno punktowy bo pod nim wymieniałem stope gumową i wszystko było dobrze przez jakiś czas a teraz dziwnie puka.. i jak by to była cewka to chyba by aż tyle nie pali??
- Chudziutki23
- Berbeć
ale może jak mam cewke zapłonowa ciepła a raczej gorącą to moze ona jest dobra tylko problem jest z przerywnikiem w aparacie zapłonowym czy cuś takiego czy raczej obstawiacie cewke zapłonową?
[ Dodano: 2011-04-26, 06:34 ]
dodam że z popychu tez nie mogłem go odpalić
[ Dodano: 2011-04-26, 16:56 ]
Wielkie dzieki za pomoc to była cewka a mam jeszcze jedno pytanko jak ja zamontowałem i odpaliłem to na normalnych obrotach około 9 000 - 10 000 mam wrazenie jak by mi tak silnik klekotał co to moze być??
[ Dodano: 2011-04-26, 17:25 ]
własnie wyszedłem po obiedzie jeszcze raz odpalić mój rydwan i o dziwo klekotanie zamilkło znów chodzi jak trza dzięki za pomoc Schnaider
[ Dodano: 2011-04-26, 06:34 ]
dodam że z popychu tez nie mogłem go odpalić
[ Dodano: 2011-04-26, 16:56 ]
Wielkie dzieki za pomoc to była cewka a mam jeszcze jedno pytanko jak ja zamontowałem i odpaliłem to na normalnych obrotach około 9 000 - 10 000 mam wrazenie jak by mi tak silnik klekotał co to moze być??
[ Dodano: 2011-04-26, 17:25 ]
własnie wyszedłem po obiedzie jeszcze raz odpalić mój rydwan i o dziwo klekotanie zamilkło znów chodzi jak trza dzięki za pomoc Schnaider
- DonCicio
- Czytacz
• Strona 1 z 1