Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
PROBLEMY Z OBROTAMI NA BENZYNIE I DYMIENIE Z WYDECHU
wITAM MA GOLFA 1,8 BENZYNA +LPG z 1993 roku ma przejechane 16tys.km mam problem z obrotami na wolnych czasami chodzi nie rowno a na gazie jest miodzio normalnie gazownik tak wyregulowal ze szok a i jeszczze te dymienie z rury wydechowej prosze o pomoc jesli ktos wogole napisze Pozdrawiam 

Ostatnio edytowano 19 cze 2008, o 21:44 przez BigStarZyga87, łącznie edytowano 1 raz
- BigStarZyga87
- Berbeć
podobno dymienie to zepsuty czujnik temperatury cieczy chłodzącej
porostu silnik na podstawie złych danych może wariować np podawać ciągle ssanie
i też dlatego na pb szaleje a na lpg nie bo ecu lpg nie bierze pod uwagę temperatury cieczy do dozowania lpg tylko do przełączenia na lpg
porostu silnik na podstawie złych danych może wariować np podawać ciągle ssanie
i też dlatego na pb szaleje a na lpg nie bo ecu lpg nie bierze pod uwagę temperatury cieczy do dozowania lpg tylko do przełączenia na lpg
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
dzieki ze wogole ktos napisal
te dymienie jest tak czarne jak smola mowili mi ze to moze byc wina jezdzenia caly czas na gazie poprzedni wlasciciel jezdzil tylko i wylacznie na gazie nioby ten osad sie tam nazbieral i to trzeba wypalic na benzynie niewiem co sie dzieje naprawde
dzieki Ci wielkie za pomoc kupie ten czujnik i go wymienie pozdrawiam
te dymienie jest tak czarne jak smola mowili mi ze to moze byc wina jezdzenia caly czas na gazie poprzedni wlasciciel jezdzil tylko i wylacznie na gazie nioby ten osad sie tam nazbieral i to trzeba wypalic na benzynie niewiem co sie dzieje naprawde
dzieki Ci wielkie za pomoc kupie ten czujnik i go wymienie pozdrawiam- BigStarZyga87
- Berbeć
• Strona 1 z 1