problem ze stacyjką

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

problem ze stacyjką

Postprzez hanysiok » 7 wrz 2015, o 10:39

Witam, przeszukałem forum ale nic nie znalazłem, autko to golf 3 1.6 benzyna mam taki problem: po wsadzeniu klucza do stacyjki włącza się radio ale po przekręceniu tak jak bym chciał odpalić następuje jakby zwarcie wszystkiego do masy godzina się zeruje i po przekręceniu do odpalenia nic nawet nie tyknie co może być przyczyną ?
hanysiok
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16 mar 2015, o 14:41
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

problem ze stacyjką

 

Re: problem ze stacyjką

Postprzez shift00 » 7 wrz 2015, o 10:45

Wszystko gaśnie? Miałem coś takiego:
- wsadzam kluczyk
- odpalam stacyjkę (radio gra etc)
- przekręcam kluczyk do rozruchu
- sru! wszystko gaśnie

Rozwiązanie:
Poluzowana klema na akumulatorze, po dokręceniu wszystko śmiga.
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 799
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 1.8T++
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: problem ze stacyjką

Postprzez hanysiok » 7 wrz 2015, o 11:45

klemy są dokręcone, na 10 prób przekręcenia stacyjki tylko 3 albo 4 zapalą się kontrolki a przy próbie odpalenia jakby zwierało
hanysiok
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16 mar 2015, o 14:41
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: problem ze stacyjką

Postprzez Thorsten » 7 wrz 2015, o 13:09

Przyczyna? Kostka stacyjki. Takie moje zdanie, jednak kolega shift ma sporo racji więc zaczął bym od jego pomysłu i kostkę stacyjki zostawił na koniec.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: problem ze stacyjką

Postprzez pako1612 » 3 paź 2015, o 11:14

Zrób tak jak koledzy pisza najpierw sprawdz masy a na koncu kostka od stacyjki - czesta przypadłość mk3 ps. a nie masz czasami alarmu bo moze to on ci odcina zapłon?
pako1612
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 6 lip 2014, o 14:50
Lokalizacja: Olkusz
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: problem ze stacyjką

Postprzez piotrusG3 » 23 sty 2016, o 12:50

siemanko,mam chyba ten sam problem,mianowice radio grało bez probleów,pewnego dnia na odpalonym silniku gralo pozniej zgasło, i nie chciało sie włączyć,teraz jest tak,że przekręcam zapłon na wlączonym radiu i radio sie wyłącza,odpalam i radio się nei chce wgl włączyć co mam zrobić ? kostka stacyjki?klemy na Aku ? bezpieczniki wymieniałem,podpięcie radia jest dobretylko w czymjest problem?

Golf 3,silnik:1,4,1992r.
piotrusG3
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 23 sty 2016, o 10:47
Rocznik: 1992
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: problem ze stacyjką

Postprzez kali » 15 lut 2016, o 17:28

panowie AKU do d--y,sprawdzenie podpiąć kontrolkę bezpośrednio pod AKU i próbowac odpalic,jeśli kontrolka gaśnie,to albo klema,albo aku jesli przeczszczenie i dokręcenie klemy nie pomoże to aku
kali
Czytacz
 
Posty: 111
Dołączył(a): 2 cze 2008, o 07:36
Lokalizacja: malbork
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: problem ze stacyjką

Postprzez VolDan » 18 lut 2016, o 12:36

Hanysiok rozwiązałeś problem ? rozmawialiśmy o tym :D
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości