Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z wolnymi obrotami!!!
Witam. Mam problem z moim Golfem 1,6 benzynka na monowtrysku. Auto odpala ładnie i na wyższych obrotach dobrze pracuje i równoe ale tylko wtedy gdy zostawiam je na biegu jałowym obroty zaczynaja skakać i czasami mu sie zgaśnie. Początkowo myślałem że to kołnierz pod gaźnikiem ale taką ewentualność wykluczyłem.Pozdrawaiam i prosze o jakiekolwiek rady.
- pawelkozi
- Czytacz
Re: Problem z wolnymi obrotami!!!
pawelkozi napisał(a):Witam. Mam problem z moim Golfem 1,6 benzynka na monowtrysku. Auto odpala ładnie i na wyższych obrotach dobrze pracuje i równoe ale tylko wtedy gdy zostawiam je na biegu jałowym obroty zaczynaja skakać i czasami mu sie zgaśnie. Początkowo myślałem że to kołnierz pod gaźnikiem ale taką ewentualność wykluczyłem.Pozdrawaiam i prosze o jakiekolwiek rady.
Witam
Ja również mam ten sam problem , zastanawiam się co zrobić z tym silniczkiem krokowym , bo dowiedziałem się że niestety ale często nie zmienia to objawów. Silnik raz się zachowuje wporzadku, raz trzesie calym samochodem. Mozecie dodac cos jakie dokladnie objawy likwiduje wymiana tego silnic\ka krokowego?\
Pozdrawiam
- Szumajac
- Berbeć
Ja zacząłem od oczyszczenia z nalotu kopułki i palca rozdzielacza. Oczyściłem i naoliwiłem oś na której osadzony jest palec. Potem jeszcze odrobina WD-40 na styki przewodów WN od strony kopułki i świec zapłonowych. Wszystko wróciło do normy.
- jerro
- Czytacz
• Strona 1 z 1