Problem z wkrecaniem na obroty

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z wkrecaniem na obroty

Postprzez 15kamel » 21 lis 2011, o 18:54

Witam
Jestem tu nowy, mam golfa III 2.0 8V (ADY) i mam problem a mianowicie czasami gdy chce troche poszalec nie wkreca mi sie powyzej 5300-5400 obrotow, a czasami kreci do odciecia na czerwone pole, nie wiem czym to jest spowodowane? slyszalem o jakims czujniku halla ale jestem swieżak i prosilbym o pomoc prawdziwych fachowcow. pzdr
15kamel
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 21 lis 2011, o 18:48
Lokalizacja: Żyrardów

Problem z wkrecaniem na obroty

 

Postprzez trollu » 22 lis 2011, o 02:40

tak, hall padnięty. przerabiałem to w zeszłym roku. wymienić i będzie po problemie, tylko nie żadnego chinola. halla masz w aparacie zapłonowym, wtyczka z prawej strony z 3 pinami. trzeba wyciągnąć cały aparat żeby go wymienić. ustawiać zapłonu lampą później nie trzeba, tylko dobrze włożyć aparat w takiej samej pozycji jak był wyciągnięty.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez 15kamel » 20 sty 2012, o 16:00

czy ten czujnik to jest to: http://moto.allegro.pl/czujnik-halla-vw ... 74809.html ?? Pozdrawiam
15kamel
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 21 lis 2011, o 18:48
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez pablomed » 20 sty 2012, o 17:09

Tak chociaż ja identyczny dostałem w sklepie za 180, nie wiem czemu ta cena aż tak wysoka. Cały aparat na szrocie za stówkę ,można dostać i czujnik przełożyć. Warto byłoby jednak coś zrobić żeby się upewnić, podmienić na próbę, podpiąć VAGA
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez trollu » 20 sty 2012, o 17:52

ja założyłem używkę i nie ma problemu. poszukaj może czegoś tańszego, jakiegoś EPS czy coś. co do VAGa to ja bym się nie bawił, składasz wszystko do kupy i gaz w podłoge, jak odcina przy 6200 to jest ok, jak wcześniej to czujnik do d...
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez 15kamel » 7 lut 2012, o 20:57

a czy aparat od 2e pasuje do ady??
15kamel
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 21 lis 2011, o 18:48
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez pablomed » 7 lut 2012, o 22:14

niestety, 2E ma 4 szpary w przesłonie czujnika halla, ADY chyba jedną, być może udałoby się przełożyć samą przesłonę z 2E do ADY ale nie robiłem tego więc nie wiem.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez trollu » 8 lut 2012, o 02:05

pablomed napisał(a):ADY chyba jedną,

na 99% tak, już nie pamiętam
jak masz możliwość tanio dostać jakąś w miarę pewną używke to możesz spróbować. jak nie to nówka. nie opłaca się brać najtańszych chinoli i drogich "markowych". jak mi padł czujnik wału to miałem do wyboru EPS za 180 albo bosha za 3x tyle :lol: i EPS hula bez problemu ;-)
co do podpinania pod VAGa, bez sensu. halla zawsze wywali. jak silnik wkręca się do końca to hall działa
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez 15kamel » 14 lut 2012, o 11:21

kupiłem ten czujnik ale aparat jest tak zapieczony ze nie moge go wyjac a z tego co widze jest on aluminiowy, boje sie ze peknie, psiukalem oderdzewiaczem, uderzyłem pare razy przecinakiem i nic nie drgnal nawet, jest jakis sprawdzony sposob na wyjecie tego? czy musze potluc aparat i kupic drugi na szrocie? pozdrawiam:)

[ Dodano: 2012-02-15, 10:07 ]
to teraz sie dorobilem... nie moge nigdzie dostac tego aparatu a samochod odpala od strzala(nawet szybciej zaskakuje niz wczesniej) i odrazu gasnie... chyba szlag trafil ten czujnik.........
15kamel
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 21 lis 2011, o 18:48
Lokalizacja: Żyrardów


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości