witam mam taki problem ze niekiedy mi rozrusznik nie chce działać objawia się tymże nie wbija tak jak by bendiks a słychać ze się coś tam kręci i za którymś razem łapie
najczęściej się tak dzieje jak auto postoi dłużej postoi i jest zimny bendiks wymieniłem szczotki są dobre nie mam pojęcia co to
pomocy co wy na to ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Często jest tak, że trzpień znajdujący się w cewce wyrzucający bendiks zacina się i nie wyskakuje, wtedy bendiks kręci się nie łapiąc za koło zamachowe. Wtedy słychać takie chwilowe "wiu.." bo nie wiem jak to określić.
Radzę wyjąć rozrusznik, wyjąć trzpień z cewki wyczyścić do sucha szmatą, poprawić wodnym papierem ściernym 1000 całą powierzchnię trzpienia i środka cewki. Następnie smar i trzpień do środka, aby lekko chodził w cewce. Potem złożyć rozrusznik.
Radzę wyjąć rozrusznik, wyjąć trzpień z cewki wyczyścić do sucha szmatą, poprawić wodnym papierem ściernym 1000 całą powierzchnię trzpienia i środka cewki. Następnie smar i trzpień do środka, aby lekko chodził w cewce. Potem złożyć rozrusznik.
-

prezesik - Members
no zobaczę na to jutro jak będę miał czas a co zaobserwowałem że jak jest ciepły co dłużej pośmigam to rozrusznik działa normalnie a jak jest zimny jak stoi długo to masakra rano odpalić
[ Dodano: 2010-12-10, 20:35 ]
rozebrałem rozrusznik dziś wyczyściłem go itp pooglądałem go i nic nie odbiega od normy na stole go podłączyłem i działał jak należy a w aucie raz łapie raz nie masakra i to tu robić ?
[ Dodano: 2010-12-15, 12:10 ]
problem rozwiązany był tak zasyfiony w środku ze masakra .dzięki za pomoc
[ Dodano: 2010-12-10, 20:35 ]
rozebrałem rozrusznik dziś wyczyściłem go itp pooglądałem go i nic nie odbiega od normy na stole go podłączyłem i działał jak należy a w aucie raz łapie raz nie masakra i to tu robić ?
[ Dodano: 2010-12-15, 12:10 ]
problem rozwiązany był tak zasyfiony w środku ze masakra .dzięki za pomoc
-

rembdeska - Czytacz
• Strona 1 z 1