Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z Rozrusznikiem Nowym
Witam mam problem z moim Golfem 1.6 93r otóz padł mi stary rozrusznik i kupiłem sobie Nówke i założyłem ale tu pojawił sie problem gdy chce odpalić to słychac tylko na rozruszniku cyknięcie i nic czasem odpali za 1 razym czasem za 4 a czasem wcale .Dodam że jak akumulator naładuje do full to odpali bez problemu co to może być aku??
- MartinV
- Berbeć
MartinV, rozrusznik wymieniłeś a elektromagnes?
jak słychać cykanie to poproś kogoś niech uderzy na listewką drewnianą po rozruszniku i jak to elektromagnes to powinno zaskoczyć
jak słychać cykanie to poproś kogoś niech uderzy na listewką drewnianą po rozruszniku i jak to elektromagnes to powinno zaskoczyć
-

marcinkoz2910 - Members
re
marcinkoz2910 napisał(a):MartinV, rozrusznik wymieniłeś a elektromagnes?
próbowałem i nic ale jak jest nowy to powinno się bez tego obejść nie ?c
- MartinV
- Berbeć
Re
prezesso napisał(a):a może nie ma odpowiedniej masy lub przewód (+) nie jest dostatecznie przymocowany i nie ma przejścia prądu... słaby prąd ruszy cewkę ("cyk"), ale nie cały rozrusznik
Pomogło by wymiana tych kabli?? bo akurat mam zakupione nowe
- MartinV
- Berbeć
MartinV, no to wymieniaj
a jak będziesz pod autem czy też nad to spróbuj podłączyć rozrusznik na krótko czy zakręci
a jak będziesz pod autem czy też nad to spróbuj podłączyć rozrusznik na krótko czy zakręci
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1