Problem z pompa paliwa?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z pompa paliwa?

Postprzez Mateusz91 » 21 sie 2013, o 23:28

Witam,posiadam gofera 1.8 75km w gazie,od jakiegos czasu zaczelo go dlawic na benie,na gazie jezdzi normalnie. Postanowilem wymienic pompe paliwa. I teraz pytanie. Mam pompe 1.2 bara i czy moge wsadzic pompe od abf'a 3 barowa? Czy to cos da,czy bedzie jakas roznica i czy sa jakies przeciwwskazania takiego "tjuningu". PozdraVWiam :D

co ma pompa Pb do LPG?!
Ostatnio edytowano 2 wrz 2013, o 21:35 przez Mateusz91, łącznie edytowano 1 raz
Mateusz91
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 sie 2013, o 12:21
Lokalizacja: Będzin

Problem z pompa paliwa?

 

Postprzez mlodyBDG » 22 sie 2013, o 01:04

myślę, że lepiej jak byś na razie wymienił filtr paliwa i w tedy zobacz co się będzie działo. Pozdrawiam
mlodyBDG
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 kwi 2013, o 21:00
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez pablomed » 23 sie 2013, o 14:07

żadnych korzyści, złego się też nic nie powinno stać ale jakieś ryzyko jest że nadmierne ciśnienie uszkodzi regulator ciśnienia we wtrysku, niema sensu ryzykować. W rzeczywistości ciśnienia podawane przez pompy sa znacznie wyższe niż nominalne, pompa z abf może mieć nominalnie 4 bary a nie trzy - zależnie od rocznika, a rzeczywiste ciśneinie jakie daje może być nawet z 5 bar .
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez micho » 2 wrz 2013, o 21:27

Witam. Podpnęsię pod temat. Dziś wyciągnąłem swoją starą pompe (dawała za małe ciśnienie-chyba przytarta) odczytuje numer z pompy i jest taki 1H0 906 091 A Sprawdzam szybko na allegro i wszystkie pompy przypisane do silnika 2e to 1H0 906 091 , nawet dzwonie do sprzedawcy ,pytam a on że nie spotkał się z takim numerem.Może ktoś spotkał się z czymś podobnym?.
micho
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 12 sie 2012, o 12:29
Lokalizacja: mazowsze

Postprzez pablomed » 3 wrz 2013, o 12:51

micho, tak kolego bo tych numerówjest taka masa - co sezon to inne że wiele katalogów nie obejmuje wszystkich. Nie jest ci numer do niczego potrzebny kupujesz pompe 3-barową w dowlnym zamienniku i działa. Co prawda nowsze 2e mogły mieć pompę 4 barową ale nieistone, ciśnienie ustawia regulator a pompa zawsze daje ciśnienie w nadmiarze. Wymiarowo wszystkie pompy sa tyakie same
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez micho » 3 wrz 2013, o 19:04

Dzięki stary już zamawiam bo idzie zimno a na smym gazie to lipa i szkoda silnika .Dzięki jeszcze raz bo ja już nawet zaczynałem spisywać wymiary ,ale jeśli tak mówisz to zamawiam do 2e i po sprawie.POZDRAWIAM.
nie oddam robił będę
micho
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 12 sie 2012, o 12:29
Lokalizacja: mazowsze

Postprzez pablomed » 4 wrz 2013, o 12:09

micho, nie musisz podawac typu silnika, zamawiasz pompę 3 barową do golfa III, czyli do wtrysku wielopunktowego. (oznaczenie na zamiennikach jest MPI - wtrysk wielopunktowy z angielskiego)
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości