Siemka ludzie, dawno mnie tu nie było ; / i potrzebuje pilnej pomocy
dwa dni temu poszedłem rano do auta,
auto odpaliło wskoczyło na 2 tyś obrotów i samo zgasło , myślałem że przyczyną był brak benzyny niestety po dolaniu benzyny nie idzie odpalić auta, akumulator jest naładowany,
dziś sprawdziłem czy pompka paliwa chodzi i działa filtr benzynowy też, doszedłem aż do zapłonu gdzie wszystko też działa beznyne podaję tak jak powinno, auto próbuje kręcić ale w żaden sposób nie chce zaskoczyć,
gdzie może tkwić problem ? prosiłbym o pilnee pomysły..
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pisałam ci spróbuj go odpalić z popychu jak załapie wina leży w rozruszniku.
Jeżeli nic się nie zadzieje, sprawdź świece i czy iskra jest na świecach, kable.
A jak ci będzie odpalać i gasnąć zobacz tez TPS bo przez ten czujnik mi też świrował i gasł.
Zobacz też przy okazji czujnik temperatury zew.
Jeżeli nic się nie zadzieje, sprawdź świece i czy iskra jest na świecach, kable.
A jak ci będzie odpalać i gasnąć zobacz tez TPS bo przez ten czujnik mi też świrował i gasł.
Zobacz też przy okazji czujnik temperatury zew.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
W pierwszej kolejności sprawdź czy masz iskrę, bo bez tej wiedzy tak naprawdę można szukać igły w stogu siana.
Sprawdziłbym także przepustnice i ewentualnie ją przeczyścił/układ dolotowy.
Kilkukrotnie słyszałem, ze z w/w przyczyny pojawiał sie problem podobny do twojego bądź też silnik sie dławił podczas jazdy
Sprawdziłbym także przepustnice i ewentualnie ją przeczyścił/układ dolotowy.
Kilkukrotnie słyszałem, ze z w/w przyczyny pojawiał sie problem podobny do twojego bądź też silnik sie dławił podczas jazdy
- krzysiogol
- Czytacz
sprawdź jeszcze stacyjkę a mianowicie czy kiedy kręcisz rozrusznikiem nie przygasają ci kontrolki na zegarach, przekręć na maksa kluczyk w stacyjce przy kręceniu. Ja tak też miałem okazało się że to wina stacyjki teraz pali od strzala.
honor&patria
-

redies - Czytacz
redies napisał(a):sprawdź jeszcze stacyjkę a mianowicie czy kiedy kręcisz rozrusznikiem nie przygasają ci kontrolki na zegarach, przekręć na maksa kluczyk w stacyjce przy kręceniu. Ja tak też miałem okazało się że to wina stacyjki teraz pali od strzala.
jeżeli stacyjna działa one mają przygasać czy palić się cały czas ?
wiem że miałem problem ze stacyjką czasami trzeba było dopchać kluczyk żeby zaskoczył , ale sąsiad elektromechanik stawia prędzej na aparat zapłonowy i stwierdził żeby dać sobie spokój ze stacyjką bo mam zasilanie i mase która idzie na cewkę zapłonową .
-

vinni_pl - Badacz tematu
przy kręceniu kontrolki nie powinny gasnąć jeżeli tak jest u ciebie to nigdy go nie odpalisz też tak miałem dlatego chcę ci podpowiedzieć. Sprawdź u siebie jak masz i wyjaśni sie kwestia stacyjki, jeżeli będą gasły to spróbuj przerkęcać kluczyk jeszcze dalej w prawo u mnie tak właśnie trzeba zrobić i pali za każdym razem ale wówczas też kontrolni nie gasną powodzenia
honor&patria
-

redies - Czytacz
redies napisał(a):przy kręceniu kontrolki nie powinny gasnąć jeżeli tak jest u ciebie to nigdy go nie odpalisz też tak miałem dlatego chcę ci podpowiedzieć. Sprawdź u siebie jak masz i wyjaśni sie kwestia stacyjki, jeżeli będą gasły to spróbuj przerkęcać kluczyk jeszcze dalej w prawo u mnie tak właśnie trzeba zrobić i pali za każdym razem ale wówczas też kontrolni nie gasną powodzenia
sprawdzę dziś tą stacyjkę, ale to już raczej jest mało prawdopodobne, golf nie posiada iskry żadnej na żadnej ze świec nawet próbując uzyskać ją bezpośrednio od cewki skończyło się brakiem iskry
sąsiad elektromechanik, obstawia aparat zapłonowy..-

vinni_pl - Badacz tematu
vinni_pl, Sprawdź,czy po włączeniu zapłonu masz na wtyczce do cewki napięcie 12V,jak jest to cewka do wymiany.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
vinni_pl napisał(a):redies napisał(a):przy kręceniu kontrolki nie powinny gasnąć jeżeli tak jest u ciebie to nigdy go nie odpalisz też tak miałem dlatego chcę ci podpowiedzieć. Sprawdź u siebie jak masz i wyjaśni sie kwestia stacyjki, jeżeli będą gasły to spróbuj przerkęcać kluczyk jeszcze dalej w prawo u mnie tak właśnie trzeba zrobić i pali za każdym razem ale wówczas też kontrolni nie gasną powodzenia
sprawdzę dziś tą stacyjkę, ale to już raczej jest mało prawdopodobne, golf nie posiada iskry żadnej na żadnej ze świec nawet próbując uzyskać ją bezpośrednio od cewki skończyło się brakiem iskrysąsiad elektromechanik, obstawia aparat zapłonowy..
aaaa to inna sprawa
! faktycznie jak podpowiada kolega sprawdź aparat zapłonowy, ale może też być słaba masa tak sobie myślę, napisz jak będziesz już widział co go boli powodzenia-

redies - Czytacz
• Strona 1 z 1