Proszę o jakąś radęModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z odpalaniem
Witam, jestem nowy na forum, nie dawno zakupiłem golfa i jest problem z odpalaniem na benzynie. Auto posiada lpg. Po przewertowaniu tematów na forum sprawdziłem pare rzeczy a mianowicie. Przekaźniki z lpg ok. Na gazie odpala, pracuje prawidłowo. Na pompę nie ma zasilania. Po zmostwaniu styków przekaźnika pompa działa. Przekaźnik wymieniony -bez efektów.Bezpiecznik pompy również wymieniony - bez efektów. Dodam że raz auto działa na benzynie, dziesięć razy nie
Proszę o jakąś radę
Proszę o jakąś radę- piterdg
- Berbeć
............
Sprawdz silniczek krokowy od gazu
- dlugi422
- Czytacz
Re: ............
dlugi422 napisał(a):Sprawdz silniczek krokowy od gazu
Na gazie silnik chodzi prawidłowo, a krokowego nie ma, jest śruba więc nie tędy droga myślę. Zmostkuje pompę paliwa, samochód odpala i chodzi na benzynie. Prawdopodobnie według mnie brak sygnału z ECU, ale nie wiem co dalej???
- piterdg
- Berbeć
jeśli po zmostkowaniu pompa działa i silnik pracuje normalnie to oznacza to brak sygnału z ECU i nie koniecznie musi być uszkodzony ECU po prostu posprawdzaj kable czy gdzieś nie ma żadnego odcięcia pompy
Nie masz co zrobić z kasą
??
Zostań klientem stacji ASO
??

-

Kriss_Lodz - Czytacz
Kriss_Lodz napisał(a):jeśli po zmostkowaniu pompa działa i silnik pracuje normalnie to oznacza to brak sygnału z ECU i nie koniecznie musi być uszkodzony ECU po prostu posprawdzaj kable czy gdzieś nie ma żadnego odcięcia pompy
Dzięki, a nie wiesz może który pin jest odpowiedzialny za sterowanie przekaźnikiem pompy z ECU i gdzie go szukać?
- piterdg
- Berbeć
Muszę poszperać w dokumentacji chyba że ktoś mnie ubiegnie 

Nie masz co zrobić z kasą
??
??

-

Kriss_Lodz - Czytacz
• Strona 1 z 1