Mam problem z odpaleniem samochodu. Jak samochód stoi w garażu rano jest problem z odpaleniem. Kręciłem kilka razy no to może za 10 załapał. Ale jak za pierwszym razem przekręcam kluczyk i dodam delikatnie gazu to załapuje. Muszę go tylko chwilę potrzymać na delikatnych obrotach. Dodam, że po jeździe jak chcę go ponownie odpalić to załapuje bez problemu. Na zimnym silniku zawsze ma problem. Jak silnik ciepły pali od razu.
Dodam, że świece są w porządku kable WN też. Jak już go odpalę to obroty ma około 600. Zdarza się że obroty falują od 200 do 600 jak samochód jest na luzie.
Może ktoś wie co mu dolega??
Z góry dzięki za pomoc.

Dzięki
no to niezbyt uważnie śledzisz forum bo ja gazu nienawidzę
dziś byłem po pracy u elektryka samochod. i powiedział to co powiedziałeś soldierrrowi wypnij wtyczkę od czujnika temperatury i spróbuj odpalić zimny silnik bo wygląda na to że nie załącza Ci się ssanie to samo mi powiedział jesli chodzi o ten elektrozaworek od pochłaniacza oparów paliwa hmm być może też to muszę sprawdzić kable WN były wymieniane rok temu dwa lata temu świece kopułka nie wiem ale zaznaczam jak przełącze na gaz na zimnym idzie normalnie czyli wysokie napięcie powinno być dobre(...)Mam teraz pytanie bo czujnik kiedys to w maluchu wymienialem nie w golfie i nie wiem gdzie on jest żeby sprawdzić to ssanie proszę o jakis w miare dokładny opis po której stronie z przodu czy z tyłu
idzie jak zegarek tylko z tego wężyka dmucha nie wiem czy można tak jeżdzić i jakie to ma konsekwęncje co zrobić żeby znowu wszystko grało