Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z niewiem czym. Pomocy !!!
a wiec tak.dziś rano wstalem odpalilem silnik bez problemy choc bylo jakies -10 stopni po przejechaniu ok 15 km nagle silnik mi zgasl mialem malo paliwa wiec myslalem ze to wlasnie ono sie skonczylo zawolalem taxe przywiuzl mi 5 litrow zalalem je i spoko odpalil potem zalalem jeszcze 20 i wydawalo sie ze jest spoko. ale wieczorem problem sie pojawil tak sam po ok 10 do 15 km bo tyle mam gdzies do pracy .i teraz tu pojawia sie pytanie co to moze byc dodam tylko ze filtry zostaly wymienione jakies 6 miesiecy temu i paliwa i powietrza proszę o jakąś pomoc. a i jeszcze jedno silnik odpalil ale bardzo dlugo musielaem krecic rozrusznikiem a gdy juz odpalil to jak naciskalem pedal gazu powoli to bylo ok ale jak zaczynalem go naciskac tak normalnie to zaraz sie dlawil i gasl teraz znuw sie unormowalo wszystko samo co to moze być. sorry za bledy ale nie chcialo mi sie alt-u wciskac za kazdym razem.
- miliaszuk
- Czytacz
Zdejmij kopułkę i sprawdź, w jakim jest stanie, czy nie ukruszył się na środku taki węglik, który przekazuje iskrę na palec.
Często takie objawy daje uszkodzony czujnik temperatury, który nie dawkuje paliwa w stosunku do temp. płynu.
Może to też być wina czujnika Halla (ze słyszenia i czytania na forum), który tez daje objawy takie jak piszesz, że nagle silnik gaśnie.
A przewody WN, świece, kopułkę i palec kiedy wymieniałeś?
Często takie objawy daje uszkodzony czujnik temperatury, który nie dawkuje paliwa w stosunku do temp. płynu.
Może to też być wina czujnika Halla (ze słyszenia i czytania na forum), który tez daje objawy takie jak piszesz, że nagle silnik gaśnie.
A przewody WN, świece, kopułkę i palec kiedy wymieniałeś?
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1