Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
oddałam mojego golfa do serwisu VW. Dziś go odbieram. Przyczyną braku mocy były podobno rozlutowane przekaźniki od alarmu (alarm fabryczny), koszt naprawy 165,00 zł. Już kiedyś czytałam o tym na forum, ale 2 mechanikom wydawało mi się to niemożliwe. Pojeżdżę 2 tygodnie i jeśli problem się nie powtórzy, to pewnie będzie to.
- trójeczka
- Berbeć
powodem słabnięcia samochodu wraz z jego rozgrzewaniem sie może być zepsuty termostat zamontowany na wężyku podciśnieniowym biegnącym do mieszka zamykającego i otwierającego ciepłe zimne powietrze
i tak jak jest rozwalony to cały czas dostaje gorące powietrze i jest klapa
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Witam,
ja mam problem takiego rodzaju:
moja golfina równiez traci moc, choć nie zawsze. Przy ruszaniu po dodaniu gazu tak go czasem zamula, że szok.
Niekiedy startuje idealnie a niekiedy właśnie tak. Co może być tego przyczyną?
Rozrząd, filtry, olej mają 5-6 tys. zrobione
ja mam problem takiego rodzaju:
moja golfina równiez traci moc, choć nie zawsze. Przy ruszaniu po dodaniu gazu tak go czasem zamula, że szok.
Niekiedy startuje idealnie a niekiedy właśnie tak. Co może być tego przyczyną?
Rozrząd, filtry, olej mają 5-6 tys. zrobione
- mgutek
- Berbeć
powiec cos wiecej na ten temat gdzie jest ten termostat dzisiaj załozyłem nowom linke sprzegła i czujnik temperatury i kuzwa dalej lipadziabi3 napisał(a):powodem słabnięcia samochodu wraz z jego rozgrzewaniem sie może być zepsuty termostat zamontowany na wężyku podciśnieniowym biegnącym do mieszka zamykającego i otwierającego ciepłe zimne powietrze
-

piotrus23 - Members
Witam mam golfa 3 1,4 rocznik 1992r. I mam taki problem silnik jest na gaz i przy 110km/h zaczyna cos strzelać w silniku i nie chce dalej iść. Na benzynie jest troszke inaczej nic nie strzela ale jest o wiele słabszy. Juz raz mialem taka sytuacje i zmniejszylem zapłon pomoglo ale teraz jest znowu to samo prosze o pomoc.
- gumaswo
- Berbeć
zauwarzyłem dzisiaj dziwnom rzecz ruszam sobie z pod swiateł 1 jakies 3tys obr i jade nagle czuje jak by mi sie gaz konczył dałem dodałem troszke gazu i auto pognało jak bym podlenek włączył po czym zaraz zwolniło powiedie mi co sie dzieje z moim golfem
-

piotrus23 - Members
Re: problem z moca
witam miesiac temu pisalem o tym samym problemie.mam taki sam silnik i z tej samej serii. nie dawno przestawiłem delikatnie zapłon (byl lekko opóźniony-komputer tak wykazal)teraz samochód idzie jak powinien iśc.teraz to aż chce sie jezdzic.pozdro
- tomekszczecinek
- Berbeć