Witam!
Jetem tu nowy, dlatego mam nadzieje ze pisze we właściwym dziale.
A więc mój problem polega na tym, że od kilku dni po przekręceniu kluczyka w stacyjce żadne kontrolki się nie zapalają, a silnik nie chce nawet odpalić. słychać jakby jakiś przekaźnik "zaskakiwał". sięgałem rady znajomych mechaników i nie domyślają sie co to może być.
Mieliście taki problem albo możecie mi pomóc w rozwiązaniu problemu?
Pozdrawiam!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Witaj!!
Jestem na 100% pewien ze masz problem z kostka od stacyjki. We wszystkich VW starszego typy wlasnie te kostki siadaly.Po prostu styki sa powyrabiane i niezalacza prawidlowo. Ja mam podobny problem jak przekrece kluczyk to katrolki sie zapalaja jest ok ale kiedy chce zapalic to kreci i nie odpala poruszam kilka razy kluczykiem i zapali. Znajduje sie ona na koncu stacyjki i sa podlaczone do niej kable. kostke nalezy wymienic i bedzie OK!!! Jest troszke rozbierania. Powodzonka!!!
Jestem na 100% pewien ze masz problem z kostka od stacyjki. We wszystkich VW starszego typy wlasnie te kostki siadaly.Po prostu styki sa powyrabiane i niezalacza prawidlowo. Ja mam podobny problem jak przekrece kluczyk to katrolki sie zapalaja jest ok ale kiedy chce zapalic to kreci i nie odpala poruszam kilka razy kluczykiem i zapali. Znajduje sie ona na koncu stacyjki i sa podlaczone do niej kable. kostke nalezy wymienic i bedzie OK!!! Jest troszke rozbierania. Powodzonka!!!
-

MARCO - Czytacz
Witaj. Masz prawdopodobnie problem ze sterownikiem który znajduje sie pod deską rozdzielczą w kabinie po lewej stronie nieco wyżej i głębiej listwy z bezpiecznikami i przekażnikami. Czarny wielkości paczki papierosów. Wizyta u elektryka samochodowego i podpowiedzenie mu powinno pomóc.
- dwoogie
- Berbeć
MARCO napisał(a):Witaj!!
Jestem na 100% pewien ze masz problem z kostka od stacyjki. We wszystkich VW starszego typy wlasnie te kostki siadaly....
Starszego typu,czyli do kiedy?? U mnie jest tak, że gdy przekręcę kluczyk to kontrolni sie zapalają, a gdy odpalam to gasną i zapalają się z powrotem gdy silnik chodzi. Nie zawsze przełącza mi się licznik z total na trip, to może być wina tej kostki??
-

virus_wrona - Badacz tematu
• Strona 1 z 1