Problem z Golfem;/ Prosze o Pomoc Nie wiem co mam robic ; /

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problem z Golfem;/ Prosze o Pomoc Nie wiem co mam robic ; /

Postprzez RYSZARDbogu » 19 sty 2013, o 14:11

Witajcie mam Wielki problem ;/ zatarła mi sie pompka w Baku postanowiłem ja wymienic Wielce Uszczęśliwiony nową pompką. Montuje ja dzisiaj w dobrym humorze i az tu konczyłem Szczesliwy udaje sie do Golfika By przejechac sie na Benzynie po dłuzszej chwili postoju golfa :)
zamontowałem a Tu WAł ;/ Pompka nie chce zaciagnac Paliwa z baku sprawdzałem na stole przy podłaczeniu na krótko To bardzo dobrze podaje a tutaj juz nie chce Panowie POMOCY!
Dodam ze do suchutkiego baku dolałem tylko 10 litrów paliwa

dane golfa
1.8 90 km benz + lpg
92r
RYSZARDbogu
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 30 paź 2012, o 07:40
Lokalizacja: Boguchwały . ok.Morąga

Problem z Golfem;/ Prosze o Pomoc Nie wiem co mam robic ; /

 

Postprzez trojeczkaGT » 19 sty 2013, o 16:15

10 L styka.

polecam zobaczyc bezpieczniki bo jak sie zatarla to moglo tez go wywalic

nie pamietam czy jest przekaznik od benzyny ale bezpiecznik na pompe paliwa powinien byc
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez RYSZARDbogu » 19 sty 2013, o 16:18

Dobra Podpowiedz ale prad do pompki dochodzi . słychać jak pracuje ;/
I tu własnie jest ten problem
RYSZARDbogu
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 30 paź 2012, o 07:40
Lokalizacja: Boguchwały . ok.Morąga

Postprzez trollu » 19 sty 2013, o 16:50

a na listwie jest ciśnienie? skoro pompa hula to trzeba iść dalej. pierwszy po drodze jest filtr paliwa
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez RYSZARDbogu » 19 sty 2013, o 18:10

trollu, Ale Problem w tym ze nawet nie podpinam do wezy i nie podaje mi paliwa ;/ a z tego co wiem powinno ;/ zalałem juz 20 l paliwa i jest taki problem ze z pompki przez pierwsze wezyki wgl nie idzie paliwo :/ a jesli podłaczyłem na krotko do prostownika Pojawiło sie i zaczeło ładnie podawac bez powietrza stałym strumieniem i zastanawia mnie dlaczego z zasilania z Golfa nie idzie ;/ (sprawdzałem mase podpiełem na krotko i nic ;/)
RYSZARDbogu
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 30 paź 2012, o 07:40
Lokalizacja: Boguchwały . ok.Morąga

Postprzez trollu » 20 sty 2013, o 13:59

wszystko drożne? napięcia sprawdziłeś i są ok?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Andrew » 20 sty 2013, o 19:35

RYSZARDbogu, jak masz pompe w baku i słychac ze chodzi to załoz wezyk na pompke (na zasilanie) i wlej do niej paliwko i wtedy sprobuj cze zacznie pompowac.
Avatar użytkownika
Andrew
Badacz tematu
 
Posty: 179
Dołączył(a): 24 maja 2012, o 19:09
Lokalizacja: pruszcz gdanski

Postprzez RYSZARDbogu » 13 lut 2013, o 20:20

Andrew,
Dzięki za rade spróbuje
RYSZARDbogu
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 30 paź 2012, o 07:40
Lokalizacja: Boguchwały . ok.Morąga

Postprzez pablomed » 13 lut 2013, o 21:29

RYSZARDbogu, działająca pompka + mało paliwa w baku+ słabe podawanie paliwa=zapomniałeś o oringu uszczelniającym wkład pompki w obudowie. Potwierdzisz to dolewając przynajmniej jeszcze z 15 litrów. Jeśli po dolaniu będzie ok to winny jest brak oringu, jeśli to nie pomoże trzeba dalej szukać
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez RYSZARDbogu » 16 lut 2013, o 17:23

pablomed,
Chodzi ci o ten oring co jest miedzy wkładka pompki a koszem ? jest on założony ;/
RYSZARDbogu
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 30 paź 2012, o 07:40
Lokalizacja: Boguchwały . ok.Morąga

Postprzez pablomed » 17 lut 2013, o 11:51

RYSZARDbogu, w tej sytuacji trzeba by podiagnozować, zaleznie jakiej firmy kupiłeś wkład - w sumie to bez znaczenia bo to i tak chińska włoszczyzna wszystko, ale może byc kiepski, więc trzeba by podjechac do mechanika i manometrem sprawdzić ciśnienie. Kosz wyjmowałeś? Sitko pod wkładem nie było brudne? filtr paliwa zmieniłeś?
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości