Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem silnikiem benzyna 2.0
Podczas dodawania gazu dławi się i szarpie. Zapłon ustawiony. Kable wysokiego napięcia wymienione na nowe. Nie wiem co robić.
Kaiser1966
- Kaiser1966
- Berbeć
mam podobny problem, kiedy silnik jest zimny chodzi normalnie, a jak się rozgrzeje to dusi się i szarpie, wymieniłem i sprawdziłem już przewody wysokiego napęcia, świece, filtry paliwa i powietrza, czy ktoś ma pomysł jaka może być przyczyna, proszę o jakieś rady, z góry dzięki, pozdrawiam.
- danielwn24
- Berbeć
wymieniałem już czujnik temp. poza tym chyba znalazłem przyczynę, po odłączeniu sondy lambda jeździ bez zarzutu. zastanawiam się tylko czy długo tak mogę jeżdzić z odłączoną.
- danielwn24
- Berbeć
ja jak miałem mk3 2.0to miałem taki patent ze przestawiał mi sie co jakis czas kat. okazało sie ze poluzowała sie śruba koła pasowego rozrządu wałka pośredniego napedzającego aparat zapłonowy i wytłukło klin na tym wałku i obiaw był taki ze po ustawieniu zapłonu auto wkrecało sie elegancko a po jakims czesie łapał takiego muła ze szok i jak mu dawałem w pedał to sie dławił.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a ja Ci powiem w czym problem. Przeplywomierz! Tuż za puchą od filtra paliwa ta czarna część. Wypnij kostkę która jest na przepływomierzu i się przejedź, fakt będzie gasł, ale jesli dostanie kopa i przestanie szarpac... jestes w domu 

-

simon220 - Czytacz
Czy kolega zechciałby napisac jaki ma typ silnika? Diagnozy postawione przez moich poprzedników są interesujące,m ale z serii " a może to jest ..." Uważam,że pierwsza rzecz to podpięcie pod program diagnostyczny, reset ewentualnych błędów, a dopiero potem dalsze poszukiwanie przyczyn -) Pozdrawiam serdecznie
Nie ma takiej usterki, której nie można naprawic. Jest tylko błędnie postawiona diagnoza -)
- Alexanderek
- Berbeć
• Strona 1 z 1