Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem po wymianie uszczelki pod glowicą!!
moj problem jest następujący, (golf 3, 96 rok 1,4 AEX) została wymienona uszczelka pod glowicą, rozzrząd został ustawiony na znakach tzn.pokrywaja sie znaki na kole walka rozrzadu z odp.pkt. na obudowie oraz na kole od korbowodu, no i musialem zlozyc zaplon gdyz głowica była plandowana, i tutaj jest problem, nie pali mi na czwarty cylinder, iskra, dawka paliwa jest a i tak nie pali, jaka jest kolejnośc na aparacie zapłonowym cylindrów i jak usatwic zaplon zebym mogl dojechac na lampe do mechaniora??
- coooler1984
- Czytacz
powiem tak lampa to fikcja
ja ustawilem sobie na sluch i jakosc jazdy samemu kat zaplonu.
musisz pokrecic aparatem ale powoli kazdy mm sie liczy lub krec tyle by auto dojechalo do nich. a kable dobrze podlaczone ?
ja ustawilem sobie na sluch i jakosc jazdy samemu kat zaplonu.
musisz pokrecic aparatem ale powoli kazdy mm sie liczy lub krec tyle by auto dojechalo do nich. a kable dobrze podlaczone ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jedna przyczyne znalazlem, zle byly podlaczone przewody do swiec, teraz chodzi tak; rowno ale nim strasznie trzesie, mam jeszcze przedmuch na kolektorze wylotowym bo szpilka mi sie zlamala i poki co na 100% nie jestem w stanie okreslic odglosow jakie wydaje, napewno nigdy sie nie telepalo nim az tak, czy to jest od zaplonu??
- coooler1984
- Czytacz
trzesie nim to pewnie obroty ma za niskie wiec chyba trzeba katem zaplonu sie pobawic ale uwazaj (ja dlugo ustawialem ale ustawialem na sluch i dotyk)
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
Dobra juz wszytsko wiem!! Byl skrzywiony zwór i zacienka uszczelka pod glowicą, porządny mechanior ogarnał i chodzi, ale zaczelo mi co innego nawalac, przekreceam stacyjką a ona procz zaplonu wlaczonego nie uruchamia rozrosznika. swiatła nawet nie przygasają. i zaczal mi strasznie gasnac i wariowac na wolnych obrotach??? no mam masakre jak sie zacznie sypac to na dobre? czy moga to byc przekazniki ze ona wariuje gasnie a potem moge tyytlko na zapych zapalic, na wyzszych obrotach chodzi dobrze tylko na biegu jalowym wariuje, ogoleni z zaplonem mam wszytsko oki bo wszystko poustawiane.
- coooler1984
- Czytacz
no sprawdz przekazniki widze ze nie masz lpg wiec raczej przekazniki chyba od pompy paliwa
a silnik krokowy ( nastawnik przepustnicy ) sprawny ?
a silnik krokowy ( nastawnik przepustnicy ) sprawny ?
-

trojeczkaGT - Members
• Strona 1 z 1