Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Poziom płynu wspomagania.
Przy aku zaraz mam czarny zbiornik w kształcie butelki od płynu wspomagania. Ile tego płynu powinno być ? Nie rozumiem tej miarki co jest w korku o ile to jest miarka w każdym razie ja tego płynu mam na samym dole zaraz może z 3 cm. Pompa wspomagania niedawno wymieniana. I jaki płyn tam wchodzi ?
Golf CL 1.6 AEA 95r.
- spaceman
- Czytacz
Na korku masz bagnet a na bagnecie miarkę (dwie kreski), dobrze, jak poziom płynu jest pomiędzy kreskami.
Wchodzi tam płyn hydrauliczny zielony, syntetyk, lub mineralny.

Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
slavwek.ie napisał(a):Na korku masz bagnet a na bagnecie miarkę (dwie kreski), dobrze, jak poziom płynu jest pomiędzy kreskami.
Obrazek
a jaki płyn dać na dolewkę jeżeli nie jestem pewien jaki mam ?
Golf CL 1.6 AEA 95r.
- spaceman
- Czytacz
Jak niedawno wymieniałeś pompę wspomagania, to zapewne płyn też poszedł nowy. Dowiedz się od osoby, która wymieniała pompę co tam zalała do układu.
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
jesli nie masz kontaktu z ta osoba to mozesz założyć że zielony jest mineralny a inny synetyk, koszt tańszego ale dobrego do golfa III minerału Febi to ze 25 zeta (potrzeba 1 butelka litrowa i jeszcze szklanka zostaje) więc ja na twoim miejcu wymieniłbym całość, płukac nie trzeba
- pablomed
- Members
W końcu zauważyłem miarkę na samym dole tego bagnetu z pokrętła
Przetarłem , dokręciłem i wyjełem i okazuje się że jest ok 2 cm nad skalą czyli o tyle za dużo.O ile tak się mierzy poprawnie, dokręca czy tylko przykłada ?
Przetarłem , dokręciłem i wyjełem i okazuje się że jest ok 2 cm nad skalą czyli o tyle za dużo.O ile tak się mierzy poprawnie, dokręca czy tylko przykłada ?Golf CL 1.6 AEA 95r.
- spaceman
- Czytacz
• Strona 1 z 1