Siema filtr paliwa jest gdzies na przewodzie a to jest gleboko wkrecone do silnika i przypomina filtr oleju w silnikach 1,4 1,6
w vr6 filtr oleju jest to tylko wklad i na zdjeciu jest oznaczony nr.1
jesli sie myle to procze o odpowiedz pilne
Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
siema MARCO, może Ty mi pomożesz? Mój golf szarpie na rozgrzanym silniku, a czasem gaśnie, wymieniłem przewody, świece, filtry, na komputerze wykazało że czujnik temperatury, wymieniłem i teraz wskazuje 70 stopni. Co to może być? pompa paliwa? co o tym myślisz. proszę o jakieś podpowiedzi, bo już nie wiem co zrobić.
Witaj!!!
mam dokladnie taki sam ptoblem jak ty z moim 2.0 16v. Jak zimny to ok jak rozgzany to wariuje. Bylem na komputrze i okazalo sie ze sada. Wymienilem sade i... dalej t samo tak wiec znowu na komputer i okazuje sie ze nie ma sygnalu od sady. rozepnij zlacze od sady i sprawdz czy mzsz napiecie na wtyczce. opisze jak to zrobic.
-rozepnij zlacze od sady
-zapal silnik
-pozostaw na biegu jalowym na ok 2min
sprawdz napiecie na stykach 1,2 min11volt
Moze jest walniety przekaznik od sady (53) znajduje sie on nadpuszka bezpiecznikow a moze po prostu sada.
Ja jeszcze nie naprawilem swego problemu musze przepatrzec kabel po kabelku.
dzięki MARCO za rade, ale u mnie na kompie sondy nie wykazało. ktoś mi powiedział ze moze to byc pompa paliwa, jak ją sprawdzić? A moze wiesz co oznacza 10 01 albo IN 01 bo mi wyskakuje na wyswietlaczu przed odpaleniem. pozdro.
Siema!!!
Tak wiem co oznacza IS 01 . Dotyczy to okresowych przegladow pojazdu. nie powinno to miec nic wspulnego z twoim problemem. To powinno ci pomoc.