Siema,
Wrócił do mnie jak boomerang problem z odpowietrzeniem baku przez co jadąc z zakręconym korkiem po jakimś czasie w baku robi się podciśnienie i pompa nie wyrabia i pali bezpiecznik. To wiem jak rozwiązać bo pewnie trzeba będzie wyjąć bak i przeczyścić albo wstawić 2gi. Tutaj jasna sprawa chyba ale jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie to będę wdzięczny.
2gi problem jaki mam którego nie rozumiem to czemu czym mniej mam paliwa w baku to auto szybciej jedzie? Nie chodzi tutaj o różnice 50 litrów a 5 przez co odpada z 45kg masy. Różnicę czuć nawet po zalaniu 10 litrami. Wtedy już nie czuję na 4 biegu przyspieszenia i takie tam. Czy coś jest nie tak z pompą?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
bak sam sie odpowietrza
silnik zasysa opary
jeśli coś jest przekombinowane chodz mało prawdopodobne to tak będzie
ale ja bym stawiał na pompe
pompa tłoczy paliwo sprawdz czy w 1 minute przepompuje odpowiednią ilość i czy utrzymuje sie odpowiednie ciśnienie w układzie
co i jak sprawdzic bedzie opisane w ksiażce sam naprawiam
silnik zasysa opary
pompa tłoczy paliwo sprawdz czy w 1 minute przepompuje odpowiednią ilość i czy utrzymuje sie odpowiednie ciśnienie w układzie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
k-m-r1 napisał(a):bak sam sie odpowietrza
silnik zasysa opary
bak sam się odpowietrza ale u mnie z jakiegoś powodu tak nie jest. Tzn jeśli zasysa opary to przez to lepiej jedzie? O co Ci chodzi z przekombinowaniem? A co do pompy to dlaczego na nią stawiasz i czy to przez nią mam zapowietrzający się bak?
- killah
bak ma sie sam odpowietrzyć dlatego coś przekombinowane
masz paliwo w baku
ono paruje
silnik zasysa opary i dopala je
do tego jest filtr weglowy oraz zaworek obok filtra powietrza któ cyka i cześć myśli że popsute co sprytniejszy mechanik ucina kabelki
jeśli faktycznie powstaje próżnia to pompa pompuje
paliwa ubywa
powstaje podciśnienie i albo zasysa wszystko z drugiej strony albo bak zapada sie
ewentualnie wywali pompę z bezpiecznika
choć częściej spotykam sie z pompą która tłoczy ale ma nieodpowiednie ciśnienie
albo zatarła sie i pali bezpiecznik i pompę
masz paliwo w baku
ono paruje
do tego jest filtr weglowy oraz zaworek obok filtra powietrza któ cyka i cześć myśli że popsute co sprytniejszy mechanik ucina kabelki
paliwa ubywa
powstaje podciśnienie i albo zasysa wszystko z drugiej strony albo bak zapada sie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
k-m-r1 napisał(a):bak ma sie sam odpowietrzyć dlatego coś przekombinowane
masz paliwo w baku
ono paruje
paliwa ubywa
ja miałem wypadek w którym wpakowałem się do rowu i od tego czasu są problemy. Najpierw nie dało się jeździć z zakręconym bakiem potem już było ok na zakręconym ale podczas tankowania mi odbijał pistolet i musiałem tak co 15 zł wyjmować i wkładać pistolet ale potem się uspokoiło i było długo dobrze a teraz znowu. Mam chyba jakiś syf w baku który zapchał kanaliki.
A mówiąc o filtrze węglowym to masz na myśli że u mnie dobrze chodzi przez to czy co?
Czyli co a powinienem teraz zrobić? Wymienić bak i sprawdzić potem jak będzie na nim działała pompa i ją też wymienić potem?
- killah
sprawdz odpowietrznik baku
zdemontuj wyczysc sobie jak masz syf
jeśli miałes wypadek bak mugł sie rpzestawic i są roblemy to tylko nowy pozostaje
zdemontuj wyczysc sobie jak masz syf
jeśli miałes wypadek bak mugł sie rpzestawic i są roblemy to tylko nowy pozostaje
-

k-m-r1 - Weteran
Golfa do gory, od gory masz napewno 2 czy 3 wezyki + kostka, od spodu 3 opaski na 4 srubach, sciagasz prawe kolo i u gory przy wlewie w nadkolu bedziesz mial przykrecony jeszcze jedna srubeczka, sciagnij gumowy kondon za korkiem i wyjmuj bak. Wydaje mi sie, ze masz gdzies zlamany przewod. Zbiornik ma dosc gruby wezyk, jak wyjmiesz to go zobaczysz. Moze po wsunieciu do rowu zlamal sie i to on bruzdzi. Idzie zima to ogarnij temat, zeby potem nie marznac
Jakby co to mam chyba jeszcze zbiornik do mk3, nie masz daleko do mnie 
Jakby co to mam chyba jeszcze zbiornik do mk3, nie masz daleko do mnie 
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
• Strona 1 z 1