Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pomocy
Witam od jakiegoś czasu zmagam się z moim autkiem problem polega na tym że podczas jazdy silnik przerywa w tym samym czasie zapala się olej a obrotek spada niemal do zera a czasem i do niego.Świece kopułka i kable już wymienione po tym jak całkiem zdechł.silnik to AGG.dodam że wcześniej objawy były w okolicach 90stopni a teraz już i na zimnym silniku tak ma.Z góry dzięki za podpowiedzi.
- mały1978
- Berbeć
Ja w swoim golfie miałem podobnie. Sprawdź palec oraz pompe paliwa. Możliwe że pompa Ci "zdycha" i nie daje takiego ciśnienia jakie powinna.
- Hurricane19
- Czytacz
A może jak jedziesz na światłach zaczyna brakować po prostu prądu i stąd te niedomagania?Skoro piszesz że pstryka jakiś przekaźnik , ewentualnie kostka stacyjki 

-

pietrasiak2 - Members
Chyba zgłupieję odpaliłem go dziś rano i nasłuchiwałem przekaźniki,okazało się że nawala przekaźnik pompy paliwa niestety po chwili zgasł a iskra na świecach zaginęła
cewka dostaje prąd ale nie ma na mim przerw podczas obracania wałem a wydaje mi się że powinna być
[ Dodano: 2012-07-11, 11:45 ]
Zapomniałem dodać że wczoraj odpinałem halla i auto bez niego pracowało bez żadnych zmian
[ Dodano: 2012-07-11, 17:42 ]
Cewka wymieniona na nową i nadal nic
chyba nie pozostało nic innego niż Vaga podpiąć,mam nadzieję że to rozwiąże problem.Pozostało cierpliwie czekać na nadejście Vaga
cewka dostaje prąd ale nie ma na mim przerw podczas obracania wałem a wydaje mi się że powinna być [ Dodano: 2012-07-11, 11:45 ]
Zapomniałem dodać że wczoraj odpinałem halla i auto bez niego pracowało bez żadnych zmian
[ Dodano: 2012-07-11, 17:42 ]
Cewka wymieniona na nową i nadal nic
chyba nie pozostało nic innego niż Vaga podpiąć,mam nadzieję że to rozwiąże problem.Pozostało cierpliwie czekać na nadejście Vaga- mały1978
- Berbeć
mały1978 napisał(a):odpinałem halla i auto bez niego pracowało bez żadnych zmian
AGG tak jak ADY ma czujnik położenia wału i to on jest głównym czujnikiem sczytującym obroty wału, hall tylko go wspomaga. z odpiętym/padniętym hallem silnik chodzi w trybie awaryjnym.
mały1978 napisał(a):iskra na świecach zaginęła
podepnij pod VAGa i w blokach pomiarowych szukaj prędkości obrotowej wału. jeżeli przy kręceniu rozrusznikiem będzie 0 to czujnik położenia wału walnięty, ECU nie widzi obrotów i nie daje prądu na świece
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Niestety na VAGa muszę poczekać do wtorku
ale nie mam chęci wymieniania wszystkiego na oślep i niestety brak innego czujnika na podmiankę
[ Dodano: 2012-07-16, 19:16 ]
Tak jak podejrzewał kolega Trollu padł czujnik położenia wału zobaczymy co jeszcze wyjdzie po jego wymianie
ale nie mam chęci wymieniania wszystkiego na oślep i niestety brak innego czujnika na podmiankę [ Dodano: 2012-07-16, 19:16 ]
Tak jak podejrzewał kolega Trollu padł czujnik położenia wału zobaczymy co jeszcze wyjdzie po jego wymianie
- mały1978
- Berbeć
• Strona 1 z 1