Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pomocy / mam problem / dziwny dzwiek
witam . jestem posiadaczem golfa 3 1.6 74,00 kW i mam taki problem ze jak jade autem to pojawia sie dzwiek taki podobny do syreny:/ wyje to to raz troche glosniej raz ciszej w czasie jazdy , a jak np jak zwalniam to milknie ale gddy silnik sie nagrzeje to juz tego dzwieku nie ma:/ moze wiecie co to moze byc?
Ostatnio edytowano 27 lut 2008, o 17:12 przez groszek, łącznie edytowano 1 raz
- groszek
- Berbeć
Cześć Groszek,widzę że nasze wozy są bardzo podobne,moja żona mówi że to auto straszy. Mi się wydaje że to może być wentylator na chłodnicy ale pewny nie jestem bo do silnika nie zajżę w czsaie jazdy.Moż ktoś sie jeszcze odezwie,poczekamy,zobaczymy...pozdro
sweete
- SlodkiM
- Berbeć
jeżeli dźwięk wydobywa się z komory między silnikiem a skrzynią to może to być łożysko oporowe lub mało oleju w skrzyni. Też tak miałem, gwizd, potem zgrzytanie. Przy tych dolegliwościach podczas wciśnięcia sprzęgła na zimnym silniku dźwięku nie powinno być.
-

prezesik - Members
Pierw radzę zmienić olej (wchodzi 3,1 litra) i później sprawdzić, czy piszczy.
Winą dziwnego dźwięku jest niedobór oleju w skrzyni. Radzę zmienić czym prędzej olej, bo możesz zajeździć skrzynię. Polecam olej półsyntetyk 75W90 (koszt ok. 25 zł/litr).
Winą dziwnego dźwięku jest niedobór oleju w skrzyni. Radzę zmienić czym prędzej olej, bo możesz zajeździć skrzynię. Polecam olej półsyntetyk 75W90 (koszt ok. 25 zł/litr).
-

prezesik - Members
siema wlasnie jestem po wymianie oleju i powiem wam ze to nie jest to, dzwiek dalej jest, jechalem z kumplem po jego wymianie i slyszal go . przyjedzie do mnie w sobote i jak silnik bedzie zimny to sie przejedziemy nim bo na zimnym bardziej go slychac, a co do ilosci oleju to 3,1 litra tam nie wejdzie tylko 2;)
- groszek
- Berbeć