Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pomocy golf3 1.8 75km problem
Witam mam golfa3 z 93 roku 1.8 benzyne 75 koni i mam problem gdyz ostatnio zaczol mi duzo palic 13 litrow na sto kilometrow do tego jak rano przychodze to elegancko pali ale jak pojezdze to potem nie moge go odpalic dopiero jak ostygnie to pali do tego jak jade i puszczam noge z gazu to szarpie na kazdym biegu . Pracuje w pogotowiu i musze dojezdzac do pracy 50 km wiec nie mam za bardzo jak go zostawic u mechanika na dluzej wiec prosze o szybka pomoc co to moze byc ? Znajomy moowil ze to prawdopodobnie czujnik temperatury silnika ale juz mi jeden kazal wymienic swiece zrobilem tak i dalej to samo wiec nie chce na pale wymieniac wszystkich czesci .
- Golas82
- Berbeć
to musiał byś podjechać na komputer-moze jakieś błedy wypluje... i tez mozesz porównać wskazania czujnika temp. na komputerze diag. na ciepłym silniku jaka pokazuje ci zegar a jaką pokaze ci komp.diag. moze czujnik podawać sygnał do ECU ze silnik jest zimny i ECU ładuje wiekszą dawke paliwa tzw rozruchową (ssanie) i dltego moze wiecej palić - równiż też jest wazny układ wysokiego napiecie czyli świece przewody itd... bezie za słaba iskra na swiecach to nie spali podanego paliwa tylko je wyrzuca w ukł.wydechowy i zalewa silnik dlatego moze ci kulawo chodzić...
zapłon kiedy był sprawdzany?? wystarczy takze ze przeskoczy ci pasek o 1 zab na rozrządzie i tez bedzie duzo zarł paliwa... takze nie obejdzie ci sie aby oddać auto do mechanika - najwyzej wypisz wniosek o urlop i pojedź do jakiego fachowca....
zapłon kiedy był sprawdzany?? wystarczy takze ze przeskoczy ci pasek o 1 zab na rozrządzie i tez bedzie duzo zarł paliwa... takze nie obejdzie ci sie aby oddać auto do mechanika - najwyzej wypisz wniosek o urlop i pojedź do jakiego fachowca....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1