Jak jest ciepło upalnie to nieciagnie, nie wkręca sie na obroty i strzela w wydech silnik 1.6 aek 101 km
Jak jest chlodno to jedzie malowiele , jak odlacze czujnik temperatury cieczy to lepiej jedzie
Czujnik temperatury wymieniony na nowy orginalny i to samo
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pomocy 1.6 AEK
Ostatnio edytowano 12 lip 2012, o 20:26 przez bercikhoop, łącznie edytowano 1 raz
- bercikhoop
- Berbeć
a jak sonda
moze ma za bogata mieszanke + cieple powietrze i ma mula 
moze ma za bogata mieszanke + cieple powietrze i ma mula 
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja miałem podobnie. Nie wkręcał się na obroty, strzelało z rury przy gazowaniu, ledwo co jeździł. Okazało się ze pompa paliwa podawała za niskie ciśnienie i musiałem ją wymienić. Najlepiej sprawdź jakie ciśnienie podaje pompa paliwa.
- KaMe101
- Czytacz
po odpieciu sondy przez dzien bylo dobrze
a teraz sa nowe oznaki szarpie chwile jedzie dobrze za chwile muli
a teraz sa nowe oznaki szarpie chwile jedzie dobrze za chwile muli

- bercikhoop
- Berbeć
wymienilem aparat zapłonowy i jest lepiej bo juz jeżdzi ale nie dokonca tak jak powinien
caly czas ma mula ciagnie dopiero od okolo 3500-4000 obr bez różnicy czy to pb czy lpg te same objawy
chodzi dobrze tylko na ssaniu( znaczy ma moc ) przez jakies 300-400 metrow a pozniej muł
jak jade na równym gazie to poszarpuje chwile (ułamek sekundy) ciągnie i muli
tak jak by cos nie łączylo niewiem czy to jakis zimny lut czy tez kabel może jakis złamany
caly czas ma mula ciagnie dopiero od okolo 3500-4000 obr bez różnicy czy to pb czy lpg te same objawy
chodzi dobrze tylko na ssaniu( znaczy ma moc ) przez jakies 300-400 metrow a pozniej muł
jak jade na równym gazie to poszarpuje chwile (ułamek sekundy) ciągnie i muli
tak jak by cos nie łączylo niewiem czy to jakis zimny lut czy tez kabel może jakis złamany
- bercikhoop
- Berbeć
A może czujnik temperatury zasysanego powietrza poleciał? Ale najszybciej to z układem paliwowym będzie kłopot sprawdzałeś jakie ciśnienie daje pompa? 

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1