Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Podstawa wtrysku
Witam mam pytanie związane z podstawą wtrysku ponieważ pod podstawą jest mokro od benzyny zaciąga lewe powietrze i się delikatnie przydławią a moje pytanie tyczy się tego czy mogę na jakiś czas zastosować dorobioną uszczelkę z kringielitu i hermetyk bo nie ukrywam że jestem kompletnie bez kasy i to chwilowe rozwiązanie bo spalanie też znacznie poszło do góry 
- Majas93
- Berbeć
Majas93, chodzi o to że nieszczelności powstają zwykle poprzez rozwarstwianie gumy w gumowo metalowej podstawce wtrysku. Więc dokładanie uszczelki pod lub nad podstawę nic nie da. Ponadto jak obejrzysz budowę takiej podstawki http://allegro.pl/podstawa-pod-uklad-wt ... 51889.html to stwierdzisz że nie da się jej zrobić z jednego kawałka kirngielitu, a jest potrzebna żeby tłumić drgania.
Póki co nie heremtic bo sztywny tylko smaruj silikonem od zewnątrz po bokach podstawkę i jakoś dozbierasz kasy, albo odłącz sondę do czasu naprawy wówczas nie powinno ci aż tak wzbogacać mieszanki od lewego powietrza
Póki co nie heremtic bo sztywny tylko smaruj silikonem od zewnątrz po bokach podstawkę i jakoś dozbierasz kasy, albo odłącz sondę do czasu naprawy wówczas nie powinno ci aż tak wzbogacać mieszanki od lewego powietrza
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1