Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Podłączenie drugiej sondy lambdy golf III 1.8
Witam. Mam poważny problem. O tuż Chciałem wymienić sonde lambde na nową i teraz zaczeły się problemy. byłem dzisiaj w celu wymiany u dobrego mechanika i powiedział że nie ma takiej opcji wymontowania tej stary sondy na nową, Sonda landa ze starości aż zrobiła się wypukła a śruba jest zjechana nie da rady. I mam do was pytanie czy jest możliwości wywiercenia w kolektorze drugą dziurę spawania gwintu i podłączyć nową sondę a stara niech sobie będzie...
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
no pewnie, tylko wtedy starą odłącz a podłącz nową.Pawełgolfgreen napisał(a):I mam do was pytanie czy jest możliwości wywiercenia w kolektorze drugą dziurę spawania gwintu i podłączyć nową sondę a stara niech sobie będzie...
-

prezesik - Members
Z tego co wiem to gwint tam jest jakiś dziwny ale najlepiej podjechać z nową sondą do jakiegoś sklepu i dobrać. U mnie w mieście trzeba było trochę się naszukać.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie rozumiem skoro trzeba coś spawać to dlaczego nie wspawać nowej nakrętki pod sondę w tym samym miejscu gdzie była stara. A druga sonde możesz nawet w początkowy fragment katalizatora wspawać, tylko wówczas musisz kupić 4-kablową z grzałką (2 białe kable) i podpiąć je np razem z pompą paliwa .
- pablomed
- Members
A druga sonde możesz nawet w początkowy fragment katalizatora wspawać, tylko wówczas musisz kupić 4-kablową z grzałką (2 białe kable) i podpiąć je np razem z pompą paliwa .[/quote]
Tak mam sonde nową 4 kablową 2 białe, 1 szara i czarna. taką mam:
http://allegro.pl/sonda-lambda-audi-a4- ... 14063.html
. no ale nie muszę podpinać obowiązkowo w pompe paliwoą jak mam długi przewód i spokojne mi starczy do starego gniazdka. a jeśli chodzi o spawanie to nie musi być obowiązkowo w kolektor bo i tak jest słaby dostęp. katalizator znajduje się daleko od kolektora??bo jeśli tak to fajnie by było bez wyciagąnia żadnych podzespołów.
Tak mam sonde nową 4 kablową 2 białe, 1 szara i czarna. taką mam:
http://allegro.pl/sonda-lambda-audi-a4- ... 14063.html
. no ale nie muszę podpinać obowiązkowo w pompe paliwoą jak mam długi przewód i spokojne mi starczy do starego gniazdka. a jeśli chodzi o spawanie to nie musi być obowiązkowo w kolektor bo i tak jest słaby dostęp. katalizator znajduje się daleko od kolektora??bo jeśli tak to fajnie by było bez wyciagąnia żadnych podzespołów.
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Sonda wymieniona. Starą sonde mechanik musiał odcinać wiertarką i na nową spawał gwint. Taka przyjemność kosztowała mnie 120 zł Wszystko ładnie gra..dzień póżniej LPG zaczeło mi wariować. spalanie mam wiekszę 17L/100. Dusi,dławi przy dodaniu gazu,trzeba delikatnie gazu dawać aby jechał...
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
teraz regulacja instalacji albo ty sam jakmasz pojecie lug gaziaż u mnie 10 zł
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1