Witam.
Problem zaczal sie kiedy po wrzuceniu luzy samochodzik mial 2 tys obrotow, problem sie powtarza do dzisiaj ( nie zawsze). Nastepnie doszedl problem z odpaleniem.. a minowice po przekreceniu zaplonu rozrusznik kreci ale auto nie chce do konca zapalis, silnik pracuje bardzo wolno i gasnie, gazowanie nic nei daje.. po chwili juz jest wszystko ok. drugim razem problem sie pojawil po ok. 10 min jazdy jak probowalem zapalis ze stacji, zajelo mi to ok. 5 min. Znajomy podlaczyl autko pod zlacze diagnostyczny i komputer pokazal blad z czujnikiem halla. Wiec szykuje sie do kupna czujnika jednak chcialem sie was jeszcze doradzic czy wedlug was faktycznie padl halla.Samocho nie gasl mi w trakcie jazdy...
pozdrawiam i dzieki za pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
witam czujnik halla raczej nie! Mi tez wyswietla czujnik halla a silniczek swietnie pracuje (z tego co wiem czesto sie wyswietla błąd halla i trzeba go ignorowac). A twoje problemy to moze filtr paliwa.
pozdro spiaku!
-

spiaku - Czytacz
dokładnie... jak pierwszy raz pojechałen na komputer to mi też pokazało błąd czujnika halla a silnik świetnie pracował. Mechanik stwierdził, że ten błąd w większości golfów wyskakuje i nie ma się nim co przejmować tylko tak jak kolega wyżej napisał trzeba go zignorować
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
• Strona 1 z 1