Witajcie.
Właśnie wróciłem z holowania.
Wjechałem niestety w zaspę co skonczyło się przestawieniem rozrządu/wyciekiem oleju.
Silnik kreci bez kompresji - niestety denat..
Problem w tym, ze nie ma sensu wstawiać drugiego 1.4 ..
Najlepiej byłoby wrzucić coś mocniejszego..
Mam na podwórku audi 80 b4 z silnikiem 2.0 ABT
Podejdzie do Golfa?
Bardzo skomplikowany swap? wykonalny?
Dzieki za pomoc, Krzychu.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jezeli masz audi kompletne pod wzgledem silnika to mozna sie bawic tylko koledzy niech powiedza czy silnik pasuje ale raczej tak bo to audi
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Przeróbek sporo. Wydech , skrzynia 1,4 nie podejdzie pod blok 1,8 do tego wiązka pod silnik , sporo roboty ale da się 

[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]
Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
- DZOLO
- Czytacz
Wjechałem niestety w zaspę co skonczyło się przestawieniem rozrządu/wyciekiem oleju.
Silnik kreci bez kompresji - niestety denat..
Lepiej się pochwal jak to zrobiłeś. Bo to wygląda jakbyś w środku silnika coś pourywał.
Co do silnika 2.0 ABT to pamiętaj że jeśli jest on w audi mocowany wzdłużnie to będzie ciężko go spasować. Szczególnie że silnik ten nie był stosowany w golfach 3. Należałoby posprawdzać czy ma takie same miejsca mocowania jak silniki stosowane w g3 i czy skrzynia z g3 podejdzie bo z audi nie będzie pasować jeśli silnik jest ustawiony wzdłuznie.
- michaal
- Badacz tematu
ale znajoma ma znowu w audi 80 wstawiony silnik 1.6 diesel od golfa II podajze wiec mozna 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trojeczkaGT napisał(a):ale znajoma ma znowu w audi 80 wstawiony silnik 1.6 diesel od golfa II podajze wiec mozna
Niektórzy mówią że jest to niewykonalne inni zaś powiadają że przy pewnym nakładzie pracy i dużej wiedzy można taki swap wykonać.
Pewnie można... ale trzeba by kombinacji alpejskich by dzwon skrzyni nie wyszedł w lewym nadkolu...
UrwanaMiska napisał(a):Problem w tym, ze nie ma sensu wstawiać drugiego 1.4 ..
Najlepiej byłoby wrzucić coś mocniejszego..
Pogoń audi i za to kup kompletnego swapa z jakiegoś uszkodzonego mk3 z silnikiem 2.0 . Mniej kombinacji a efekt lepszy.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1