Po dodaniu gazu często gaśnie, całkowity brak mocy 1,8 90KM

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Po dodaniu gazu często gaśnie, całkowity brak mocy 1,8 90KM

Postprzez wisnia198 » 23 sie 2012, o 21:11

Witam, problem polega na tym że samochód z dnia na dzień całkowicie stracił moc, zamiast 90KM pod nogą czuć, powiedzmy ze 20KM. Wieczorem jeszcze ok, rano padaka, nie mogłem wyjechać z dołka w którym stało przednie koło. Podczas jazdy wciskam pedał gazu do podłogi i czekam OKOŁO 20sek na reakcję, zaczyna przyśpieszać po osiągnięciu OKOŁO 3000 obr. co trwa kupę czasu. Czasem po odpaleniu i dodaniu gazu od razu gaśnie (zależy od operowania gazem). Proszę o pomoc bo nie wiem czy to wina czujnika Halla i czy od razu wymieniać aparat (który, nowy kosztuje krocie). Tak w ogóle to komp wyrzucił błąd 515 na zapłonie i brak błędów na odpalonym, także brak opcji. Dziękuje z góry za pomoc
wisnia198
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 lut 2011, o 22:09
Lokalizacja: bydgoszcz

Po dodaniu gazu często gaśnie, całkowity brak mocy 1,8 90KM

 

Postprzez pietrasiak2 » 23 sie 2012, o 21:21

Ten błąd tak się pokazuje. Sprawdź pompę paliwa tzn jakie ciśnienie podaje przy monowtrysku . Jak zdejmiesz wężyk to jak włączysz zapłon paliwo powinno dobrze rzygnąć na ok 2 sek . Myślę że to niedomaganie układu paliwowego :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez wisnia198 » 23 sie 2012, o 21:29

Bardzo przepraszam ale nie dodałem że auto posiada instalację LPG. Problem występuje tak samo na oby dwu paliwach. (Problem zamieściłem tutaj ponieważ głownie jeżdżę na benzynie, robię krótkie trasy więc nie preferuję LPG)

[ Dodano: 2012-08-23, 20:35 ]
Jeszcze zapomniałem dodać, co najważniejsze, auto od czasu usterki często strzela z tłumika, lecz zdarza się też że strzeli z układu wlotowego... A jest przecież irracjonalne aby zapłon był przyśpieszony i opóżniony
wisnia198
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 lut 2011, o 22:09
Lokalizacja: bydgoszcz

Postprzez pietrasiak2 » 23 sie 2012, o 21:38

Świece układ WN sprawdzałeś? Pali na 4 garach?
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez pepi » 23 sie 2012, o 22:37

Witam, cewka Ci padła. 99,9 %
Pozdrawiam
pepi
Czytacz
 
Posty: 76
Dołączył(a): 6 lip 2012, o 07:18
Lokalizacja: Minsk Mazowiecki

Postprzez wisnia198 » 24 sie 2012, o 16:21

pali na wszystkie, cewkę zaraz sprawdzę

[ Dodano: 2012-08-24, 17:29 ]
Cewka zmierzona, rezystancja wyższa od "książkowej". Zapobiegawczo wymieniona na nowy zamiennik. Brak poprawy, auto wciąż bez mocy, dodatkowo po odłączeniu i podłączeniu akumulatora falują obroty na wolnych. Spadają na chwilę do 500 rpm, autem trzepie i znów wraca na normalne 800. Może jeszcze mielibyście jakieś sugestie?
wisnia198
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 lut 2011, o 22:09
Lokalizacja: bydgoszcz


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 21 gości